forside_mens-vi-venter
Hus

Cathrine og Boe har det udgåede IKEA-køkken, alle vil have fingrene i: ”Det passer perfekt til husets stil og sjæl”

af Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm, Another Studio. Redigeret til web 13.07.2022
Efter et års ventetid kunne Cathrine Schack og Boe Troigaard endelig give sig i kast med at renovere deres 1960’er-villa. Med masser af egetræ, farverige indspark og respekt for de originale detaljer har parret forenet personlig stil med husets klassiske rammer.

Da Cathrine Schack og Boe Troigaard flyttede ind i 1960’er huset, var stort set alle penge brugt, og de måtte derfor udskyde den helt store renovering et par år. I stedet gik parret i gang med at istandsætte de detaljer, som ikke tyngede i budgettet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Vi fjernede cirka seks eller var det syv lag tapet i alle rum, trælofterne rev vi ned og de træbeklædte vægge måtte også lade livet. Herefter spartlede vi og satte gipslofter op. Vi malede alle rum og shinede det lille køkken op med nye hylder og lidt maling, fortæller Cathrine.

Da parret havde boet i huset i lidt over et år, var hun i fast job efter flere års studie, og den store renovering kunne begynde.

– Vi har bevaret alle de originale gulve og kun udskiftet til nyt de steder, hvor der ellers var lagt laminat. Derudover har vi bevaret de brune detaljer på husets facade, som virkelig fremhæver stilen. Herudover valgte vi, at vores nye køkken skulle være i egetræ, så det passer til husets stil, sjæl og tidens kærlighed for materialet, siger Cathrine.

– At der ikke var penge til at renovere for i starten, og at vi derfor var ’tvunget’ til at bo i huset, som det var, har været en stor gave for os. Det gav os virkelig tiden til at mærke efter, hvilke behov og drømme vi havde i forbindelse med huset. Da vi flyttede ind, havde vi helt andre planer, men de ændrede sig i takt med, at vi levede og havde vores hverdag her.

Farver giver liv

Selv om Cathrine og Boe ønskede at bevare så meget af husets originale stil og charme som muligt, har de kombineret deres personlige og farverige stil med de klassiske rammer.

– Vi har valgt at holde basen klassisk og neutral, men tilføjet nutidige og farverige elementer i form af gule reoler fra Montana i køkkenet, et ternet blåt gulvtæppe, farvede litografier og glas og keramik i smukke pasteller, siger Cathrine, som har en stor kærlighed til farver og finurligt interiør.

Parret bruger farverne i de små detaljer, så det er let at skabe nye udtryk uden at ændre på husets stil.

– Jeg synes, at farver er med til at give liv, personlighed og kontrast i indretningen, når de fint kombineres med en neutral base. Kombinationen af de rolige nuancer og de mere farverige er meget karakteristisk for den gennemgående stil herhjemme, siger Cathrine.

På besøg i 60'er villaen

koekken_trae_boligreportage_profil

Hvem?

Cathrine Schack, 26 år, SoMe-koordinator, Boe Troigaard, 33 år, udviklingskonsulent, samt hunden Elliot.

Hvad?

1960’er-hus på 224 m² i Odense.

ikea_ellos_hm-home_fritz-hansen_syveren

I forlængelse af køkkenet står det runde spisebord i marmor, som parret har fået importeret hjem fra en italiensk stenhugger. De ikoniske 7’er stole fra Fritz Hansen i cognac passer fint til husets originale stil, men giver samtidig et moderne udtryk med deres enkle formsprog.

montana_fabrek_le-gens-recollection

For at få et lettere udtryk i køkkenet, har Cathrine og Boe valgt at droppe overskabe og i stedet monteret de farverige bogkasser fra Montana, hvor der er plads til både kopper, glas og tallerkener kan stå fremme. Glas og tallerkener er fra Fabrek og kopperne er fra Les Gens Recollection.

koekken_boligreportage_design_kvanum_ikea

I den ene ende af køkkenet er der lavet en lille bænk, hvor morgenkaffen kan nydes i fred og ro. Få det optimale ud af pladsen ved at lade skuffemodulerne fortsætte under bænken. På den måde får du også et visuelt ensartet udtryk. Bænken er som køkkenet lavet af moduler fra Ikea (den populære Ekestad-serie som er udgået) og hynden er fra Recollection. Den blå glasvase er fra Hay, og den store væglampe er fra Valerie Objects.

Tip: En skulpturel væglampe er måske ikke den første type lampe, du tænker på at hænge i køkkenet, men det kan være en fin detalje, der tilføjer et overraskende element til indretningen.

koekken_ikea_nomads_tern_retrovilla

Når du renoverer, er det vigtigt at have husets tidstypiske træk i baghovedet. Husets nye køkken er lavet i samme stil som de originale skabe i entréen, og både låger i køkken og entre har fået de samme messinggreb fra Retrovilla for at skabe sammenhæng. Skamlen fra Ikea har Cathrine malet i en stærk blå farve, og det ternede tæppe er fra Nomads.

stue_cane-line_sika-design_sofacompany

Skab en rød tråd i indretningen ved at lade farverne gå igen flere steder, som her hvor både vitrineskabet, gardinerne og sofaen er holdt i en varm beige nuance. Bryd udtrykket med farverige detaljer såsom puder, lysestager og plakater. Lænestolen er fra Sofacompany, sofabordet er fra Cane-line, og puderne er fra Sika Design og Christina Lundsteen. Den blå lysestage har Cathrine selv lavet.

stue_cane-line_sika-design_sofacompany_bambus

Med reolmoduler, der går fra gulv til loft, kan du skabe illusionen om en indbygget reol helt uden at have de helt store snedkerfærdigheder. Reolen og gardinerne er fra Ikea, sofaen er fra Sofacompany, og gulvtæppet er fra H&M Home.

flos_lampe_groen_graes-groen_sofacompany

Den ikoniske lampe i grøn fra Flos bidrager med et fint og nutidigt farveindspark til de mere afstemte rammer.

studio-feder_sofacompany_indbygget-beank_entre

I entréen har parret piftet det originale indbygget skabe op med maling, nye greb og en indbygget bænk, som er en af Cathrines yndlingsdetaljer i huset. Hynde og puder er fra Studio Feder og Sofacompany.

stue_indbygget_skab_samsung_hm-home_emptywall_billedvaeg

En billedvæg er en oplagt måde at camouflere et tv. Vælger du plakater med enkelte sorte elementer, virker tv’ets sorte flade mindre voldsom. Ved siden af de originale indbyggede skabe står en lænestol fra H&M Home. Værkerne på væggen er fra Emptywall og tv’et i egetræsramme fra Samsung.

sovevaerelse_studio-feder_ikea_sika-design

Husets vægge i soveværelset var originalt beklædt med træpaneler, som gjorde rummet meget mørkt. Efter parret fik revet de brune paneler ned og malet væggene i en mere afdæmpet farve, mødes man nu af en lyst og indbydende soveværelse, hvor de farverige detaljer er blevet sengens omdrejningspunkt med sengetøj og puder fra Studio Feder og Sika Design. Gardinerne i hør og loftlampen i rispapir er fra Ikea.

fabrek_sika-design_hay_christina-lundsteen_snoet-ly

Især Cathrine elsker farver, og det kan tydeligt ses rundt omkring i indretningen. Alle store møbler, vægge, gulve og køkken er holdt i rolige og tidløse nuancer, men når det kommer til nips, så får den ikke for lidt med farverne. Den blå glasvase er fra Hay, puder fra Christina Lundsteen og Sika Design, snoet lys fra Hay og service fra Fabrek.