Boligreportage: Jul på den svenske ødegård
Boligreportage

Jul på den svenske ødegård

Nanna Louise Post Larsen 10.11.2015
Fotografparret Inge og Jakob Skovdal har en travl hverdag, så de nyder at bruge ferier og højtider på deres ødegård, der ligger langt ude i skoven i Småland. Kom med indenfor til jul på den svenske ødegård.

Hvis du synes, at du har set denne gamle svenske ødegård før, er det ikke så underligt. Gården, der ejes af det danske fotografpar Inge og Jakob Skovdal og fungerer som feriebolig for dem og deres tre børn Niels, Asta og Anna, bliver nemlig også brugt som location for optagelser til nogle af Inge Skovdals bøger og reportager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor er det vigtigt for parret, at huset fremstår som en samlet helhed, hvor både det ydre og det indre harmonerer.

Se også: Romantisk julebolig klædt i hvidt

Jul på den svenske ødegård - den svenske drøm

Indretningen af gården har derfor været en lang, men spændende proces med mange besøg på svenske loppemarkeder og i danske antikvitetsbutikker. Til dagligt bor parret i Odense. Herfra ejer og driver de en travl fotografisk virksomhed med fotostudier i Odense, Aarhus og København, som bl.a. står bag flere af ISABELLAS inspirerende madartikler.

Når parret har fri, skal der kobles af – og det foregår oftest på den svenskrøde ødegård, der ligger smukt i skoven ved landsbyen Dravö i Småland i Sverige, fire en halv times kørsel fra hjemmet på Fyn.

Læs også: Den yndigste vinterbolig

Kærlighed ved første blik

Skovdal-familien overtog stedet i maj 2011 efter at have forelsket sig spontant i den gamle gård, hvor hovedbygning, lader, værksteder og skure, alle beklædt med brædder malet i den klassiske farve svenskrød, ligger spredt lidt tilfældigt og charmerende på grunden. Kærligheden til gården var så stor, at de fik sælgeren til at aflyse et åbent husarrangement dagen efter, så de kunne skrive under på købsaftalen på stedet. Siden har familien tilbragt både sommerferier, mange forlængede weekender og julen i deres svenske feriehjem.

Tag på rundtur i den smukke svenske ødegård i galleriet nedenfor: