Rolig og charmerende lejlighed med slow living-indretning
Lejlighed

Med naturmaterialer og legende former tryller Anne Voigt moderne betonbyggeri om til et charmerende hjem

af Kristinna Andreasen. Redigeret til web. Foto: Mia Mortensen 1.03.2022
Den nybyggede betonlejlighed havde ikke meget sjæl og charme i sig selv, men de rå rammer endte alligevel med at være det perfekte udgangspunkt for Anne Voigts simple og rolige indretning. Se, hvordan hun har forvandlet det rå byggeri til et varmt, indbydende hjem.

Anne Voigt lever af at sælge og formidle slow living med alt, hvad det indebærer, i livsstilsbutikken Laøhlé. Hendes egen base i Aarhus består derfor også af lige dele jordfarver, naturmaterialer og legende former, der bløder de moderne rammer op.

Når du træder ind i lejligheden hos Anne Voigt, er de indvendige rammer rå med gråt betongulv, store vinduer fra gulv til loft og et sort køkken, som de ofte hører sig til i den slags nyere byggeri, du finder i Aarhus Ø. Indretningen derimod er omfavnende med jordfarver, varmt egetræ og lange bløde gardiner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Det har været vigtigt for mig at bløde udtrykket op og skabe sammenhæng mellem de kolde rammer og min personlige indretningsstil, som er varm, rolig og med gode materialer.

Annes indretning består af en blanding af design, vintagefund og mere personlige fund samt kreationer fra bekendte, som giver et lettere og humoristisk præg på indretningen.

– Jeg har nogle yndlingsdesignere, hvor jeg altid kan finde noget, der tiltaler mig. Det er blandt andre Anissa Kermiche, Vilde Hagelund og Stenholt Glas. Resten af min indretning består af en god blanding af lidt skæve og skøre items. Det er derfor, der både er et hajgebis fra Libanon og en hel masse små sjove kroppe rundtomkring i mit hjem.

Slow living og rolige omgivelser

Anne driver sammen med sin veninde livsstilsuniverset og butikkerne Laøhlé, og dét betyder, at hun hver dag omgives af en masse visuelle stimuli. Derfor har hun ekstra behov for rolige omgivelser derhjemme, så hvis tingene ikke passer ind eller vækker noget særligt i hende, ryger de videre. Der er noget langsomt og beroligende over Annes måde at indrette sig på.

– Jeg føler mig mest hjemme blandt naturmaterialer og forskellige former, der skaber kontrast og i sidste ende en æstetisk og rolig helhed. Og så har jeg nogle ting, der har stor affektionsværdi for mig. Det er dem, der gør mig ekstra glad for at komme hjem.

Annes skabertrang og arbejde med formgivning gør, at får hun en idé, så skal den udformes præcis, som hun forestiller sig det. Derfor har hun fået bygget flere møbler specielt til lejligheden.

– Jeg er meget kræsen i forhold til det, jeg tager med indenfor, og jeg går altid efter min mavefornemmelse. Mange af mine ting har fulgt mig i rigtig mange år, og andre er købt specifikt til lejligheden.

Boligreportage: Se, hvordan Anne Voigt har fusioneret råt betonbyggeri og charmerende slow living

Anne Voight i sin lejlighed

Hvem?

Anne Voigt, 27 år, driver sammen med sin veninde webshop Laøhlé, som forhandler bæredygtig mode og smykker. Ud over webshoppen har Laøhlé fysiske butikker i Aarhus og Skagen.

Anne Voigt er en kreativ sjæl og er den ene part af brandet Laøhlé, som driver tre livsstilsbutikker med kerneværdier som slow fashion og bæredygtighed.

Hvad?

Lejlighed på 60 m² i den nyere aarhusbydel Aarhus Ø.

Køkken i forskellige træsorter

Entre, køkken og stue går ud i ét, og grundplanen er trekantet. For at samle rummet i forskellige zoner er spisebordet derfor placeret, så det flugter med køkkenet. Spisebordet er fra Ferm Living og kanden fra Stenholt Glas. Tæppet i entréen er fra Kenya og spejlet fra Skagerak.

Sort køkken i naturmaterialer

Med brug af jordfarver og forskellige varmeglødede træsorter kan du gøre kontrasten mellem sort, grå og hvid i nybyg mere blød og mindre grafisk. Illan-lampen er fra italienske Luceplan, spisebordet er fra Ferm Living, og stolene er fra Hay.

Sættekasse i eg

Den moderne sættekasse i eg er fra Sætter Copenhagen med keramik udstillet fra Burnt and Glazed, Studio Aarhus og Royal Copenhagen.

Lys stue med sofa fra Make Nordic

I mange nybyggede hjem findes der ikke vindueskarme, derfor har Anne fået speciallavet tre piedestaler i travertin hos Wabi Sabi Nordic til udstilling af de objekter, hun ellers ville have placeret i en vindueskarm. Sofaen og sofabordet er fra Make Nordic.

Hvid bogreol med keramik fra Royal Copenhagen

Ved at vende bøger med ryggen ind får du et roligt udtryk, da de forskellige omslag ikke tager opmærksomhed. Det gulnede papir står samtidig smukt til Annes forskellige objekter i ler. De to skæve vaser er købt i Ghana, mens kanden er fra Royal Copenhagen. Resten er vintagefund.

Vægreol i træ fra Ferm Living

Vægreolen fra Ferm Living udgør et lille kuriosakabinet, hvor Annes fineste objekter står udstillet. Fascinationen af kroppe ses tydeligt. De små figurer i ler er egne kreationer, mens den store gipsfod er en gammel skulpturskitse fra Kunstakademiet. Lænestolen Wassily fra Marcel Breuer har fulgt Anne, siden hun flyttede hjemmefra.

Nybygget lejlighed med lyse farver

Kigget fra stue til soveværelse er et godt eksempel på, hvordan forskellige materialer og nuancer går op i en højere enhed, når rå rammer blødes op med bløde tekstiler, levende materialer og organiske former. Det store billede er fra Poster and Frame, mens Basecamp-sofaen er fra Make Nordic.

Soveværelse med tekstiler i jordfarver

Tekstiler skaber en fantastisk ro og er stemningsskabende. I soveværelset er to af væggene indhyllet i gardiner. Bag den ene gardinvæg er der opbevaring, mens det florlette bomuldsgardin skærmer let for vinduet, så morgenlyset kan skinne ind. Lampen er fra Gubi, vasen fra Stenholt Glas og sengebordet fra Make Nordic.

Tips til slow living

  1. Find ét farveunivers, og bevæg dig indenfor det. Der kan sagtens være enkelte afstikkere, men den samme farveskala er sjældent kedelig, hvis materialerne varierer.

  2. Har du en særlig interesse, så brug det som et aktiv i din indretning, det er den slags ting, der er med til at gøre en bolig til et hjem. Hos Anne er det uendelige mængder ler, både i rå form og som små skulpturer.

  3. Gardiner og tekstiler skaber ro, både visuelt og fordi de absorberer lyden.

Smukt badeværelse med blomster og keramik

Ofte er badeværelset et af de rum, som har sidsteprioritet, når det kommer til indretning, men for Anne er det et af de vigtigste rum at understrege hjemmets sjæl i. Derfor er det fyldt med keramik og blomster. Masken er lavet af Jacob Laoru.

Hvidt badeværelse i minimalistisk stil

Ved at placere et møbel, som er utraditionelt for badeværelset, får du inddraget rummet i indretningen, så badet er med til at definere den samlede stil i hjemmet. Piedestalen er fra Menu. Bakke fra Skagerak og tekstiler fra The Organic Company.