soveværelse
Soveværelse

7 ting, der opgraderer dit soveværelse

af Nanna Larsen / Foto: Mikkel Adsbøll 10.03.2015
Vi bruger ca. 200.000 timer af vores liv i soveværelset, og indretningen af rummet har derfor stor betydning for vores trivsel. Læs med her, hvor vi giver dig 7 tips til opgraderingen af dit soveværelse!

Vi kender alle sammen de nætter, hvor man vender og drejer sig og aldrig rigtig finder ro, før vækkeuret ringer næste morgen. En sådan start på dagen bringer som regel aldrig noget godt med sig og kan forvandle selv det mest venlige menneske til en gnavpotte. Men har du tænkt over, hvilke årsager der kan være til, at din søvn forstyrres? Vi giver dig 7 tips til en opgradering af soveværelset!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: De fineste nye daybeds

1. Vælg den rigtige seng
Når du sover, arbejder din krop på at lade op til morgendagens oplevelser og udfordringer. Derfor er en god nats søvn vigtig for din trivsel, og findes der noget bedre end at lade kroppen omslutte af et lækkert sengesæt? Find derfor ud af, hvilke materialer du bedst kan lide at sove i, og gå dernæst på jagt efter et sengesæt i farver, der gør dig glad indeni.

Læs også: 9 interessante idéer til soveværelset

2. En blød start på dagen
At stå ud af sengen og lade fødderne møde et blødt tæppe kan gøre enhver morgen endnu bedre. Investér derfor i bløde tekstiler såsom gulvtæpper, sengetæpper, puder mm., der får dig til at slappe af og føle dig godt tilpas i soveværelset.

3. Et sted at sidde
Ekstra siddeplads er en god investering i soveværelset af flere årsager: Du kan bruge den ekstra siddeplads som læsehjørne, til at lægge morgendagens outfit klar eller til at læse dagens avis eller de ulæste mails, inden du skal ud ad døren om morgenen.

FÅ TIPS TIL INDRETNINGEN AF ALLE BOLIGENS RUM MED MAD & BOLIG!

4. Tilfør personlighed
Et soveværelse helt uden kunst, personlige ejendele og nips er upersonligt og uinspirerende for de fleste. Er dit soveværelse kedeligt, er dette en nem og billig måde at skabe stemning og tilføre personlighed til rummet.

5. Den rette stemning
Hvad enten du foretrækker stearinlys, duftlys eller duftpinde er et soveværelse, der dufter rent, et godt skridt på vejen til at skabe den rette atmosfære i soveværelset. Prøv fx at tænde et lys med duft af lavendel, og sluk det, kort før du går i seng. Lavendel virker nemlig beroligende på kroppen og vil kun forbedre kvaliteten af din søvn.

Læs også: 25 soveværelser

6. Lille spejl på væggen dér
Tilføjer du et stort spejl til dit soveværelse, vil du ikke kun kunne tjekke dagens tøjvalg, inden du går ud af døren hver morgen. Samtidig vil vil spejlet få dit soveværelse til at syne større og mere rummeligt, hvilket kan være særligt praktisk i små soveværelser, der let kan føles klaustrofobiske.

7. Gode opbevaringsløsninger
Der findes ikke noget mere forstyrrende for nattesøvnen end et rodet soveværelse. Undlad derfor at opbevare unødvendige genstande i rummet, og sørg for at investere i gode opbevaringsløsninger såsom skabe, knager, og hylder, så din søvn ikke forstyrres unødigt.

banner