Terrasse og altan

Inspiration til de smukkeste uderum i haven

Nanna Louise Post Larsen / Foto: Mette Wotkjær 15.04.2015
Et uderum er som et ekstra værelse – bare udenfor. Uanset om du bor i hus eller lejlighed med meget eller lidt plads, skal der ikke meget til for at skabe det perfekte yndlingsspot til sommerens lune dage. Her får du vores tips til det perfekte uderum!

Foråret er over os, og det er nu, dit uderum skal nydes - og måske fornys. Vi kan snart ikke vente med at rykke ud i solen, og uanset om du har en lille altan, en skøn terrasse eller den helt store have med masser af plads, gælder det om at indrette sig godt, så du er klar til at få mest muligt ud af solens første stråler.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tips til indretningen af dit udeareal

Med få midler og et par nemme tricks kan du nemt skabe et hyggeligt udemiljø og en god rumlig fornemmelse på dit udeareal. Her får du vores tips til et stilsikkert og personligt uderum:

Opdel dit udeareal i zoner
Du kan med fordel opdele dit udeareal i små zoner med hver deres formål. På den måde får du mest muligt ud af kvadratmeterne. Indret fx et loungehjørne med gode møbler og et praktisk bord til kaffekoppen og magasinerne, og lad den anden del af dit udeareal være sted for dyrkning af dine yndlingsurter og grøntsager.

FÅ INDRETNINGSTIPS OG SMUKKE BOLIGER LEVERET DIREKTE TIL DØREN HER!

Indret ude som inde
Når du skal indrette dit uderum, anbefaler vi, at du ser på det som en naturlig forlængelse af resten af din bolig. På den måde får du en rød tråd mellem inde og ude, og lader du noget af indendørspynten, fx puder, tæpper og vaser, pryde i det fri, skaber du fornemmelsen af at have et ekstra rum under åben himmel.

Skab det rigt udeliv
Krukker og blomsterkummer hører sig ikke kun til i den store parcelhushave. Planter du en række smukke krukker til med dine yndlingsblomster- og planter, får dit udeareal lynhurtigt masser af liv og grøn stemning.

Læs også: Få succes med dit drivhus

Få mere inspiration til indretningen af dit uderum i galleriet nedenfor: