Køkken

Køkken-indretning: Opgrader dit køkken

af Line Sølvhøj Johansson / Foto: Mette Wotkjær og Louise Scheutz-Klixbüll 15.09.2014
Lad dit køkken være drivkraften bag og inspirationskilden til kulinarisk udfoldelse. Få tips til at opgradere dit køkken, så du får endnu mere lyst til at kræse om det gode måltid.

Sundere måltider, kulinarisk kreativitet og rart samvær i køkkenet kræver en base, hvor der er rum og plads til inspiration og fællesskabet omkring madlavningen. Dit køkken er drivkraften bag al inspiration og kreativitet i køkkenet, og derfor kan det betale sig indimellem at genoplive dit køkken, så det er rart og inspirerende at være i.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet nogle tips til at opgradere dit køkken, så du får fornemmelsen af ny energi og små lykkeglimt i hverdagshøjde.

Læs også: Blikfangende stole til boligen

En blikfangende væg

Mal en af væggene, eller et udsnit af en væg, med tavlemaling, hvor der er plads til noter, huskesedler, små citater eller inspirerende udklip, som giver dig lyst til at bruge tid i køkkenet. Væggen kan også tapetseres eller fremstå rå og upoleret for at skabe kontrast og spil i køkkenet.

Et stænk af farve

Selvom højglanskøkkenet er på retur, så er det klassiske og enkle køkken stadig moderne, og for de flestes vedkommende bliver køkkenet holdt i de klassiske farver. Bryd tendensen ved at male en taburet om, lav dine egne knagerækker af birkegrene fra skoven eller beklæd dine skuffer med papir, der gør dig glad. De små ændringer gør hele forskellen.

Læs også: Det moderne køkken anno 2014

Frem med inspirationen

Hæng madblade op eller udstil dem på en hylde. Inspirerende forsider, artikler eller blot skønne madbilleder giver lyst til at eksperimentere i køkkenet og afprøve nye retter.

Lad dine favoritter fylde

Hvorfor gemme dine nyerhvervede skåle, kopper eller favorit tekande væk? En stabel tallerkener med friske æbler på og en tekande med tilhørende kopper, der kun venter på at blive taget i brug, skaber blikfang og signalerer hygge i køkkenet.

Se også boliggalleriet: Den sort-hvide bolig

Brug overraskende elementer

Farvestrålende hylder, en stor buket friske blomster til dig selv eller som på billedet herunder: Kaj Bojesens berømte abe, der kan skabe humor i rummet. Overrask i køkkenet, så rummet får kant og personlighed.