boligindretning - fif til den personlige stil
Indretning og trends

Skab et personligt hjem med få fif

af Line Marie Laursen 7.08.2015
Foto: Stine Heilmann, Camilla Hey, Katrine Kaul, Frederikke Heiberg, Jes Buusmann
Giv dig selv lov til at dyrke det sjove, det skæve og det, der er dig, i din bolig, så den bliver et sted, du føler dig hjemme, og ikke blot et udstillingsrum for de seneste trends fra boligmagasinerne.

Du forandrer dig livet igennem – og det skal din indretning også helst afspejle, hvis du skal være tro mod dig selv. Er basen i orden med gode skabe, reoler og elementer, der er klassiske og tidløse, så de ikke behøver at blive udskiftet hvert andet år, når trenden er en anden – samt en god stol eller sofa, du kan bruge til at geare ned i, og et spisebord, du kan samle familie og venner omkring, har du den bedste forudsætning for at gøre plads til din personlighed derhjemme. Lad farver, udsmykning på væggene og personlige nips følge dig i din udvikling – skift dem ud, når du er et andet sted i livet, så har du altid dig selv med i dit hjem. For indretning er en on going-proces, der helst skal være en sjov del af livet – og ikke bare en sur pligt, der skal tages hånd om, når sofaen trænger til udskiftning, eller malingen i stuen er falmet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere boligindretning: 5 genveje til det rustikke look!

Dyrk din egen stil

Man kan godt afkode en type ud fra de møbler og den stil, man har valgt – spørg bare boligeksperterne i ”Kender du typen”. Men det er i detaljerne i dit hjem, at man kan se personen bag typen. Den lille Buddha på reolen fra din trekkingtur i Thailand, de blå middagstallerkener, som du har arvet fra din mormor, og udstillingen af alle dine yndlingssko i entréen siger noget om dig og dit liv lige nu. Vil du virkelig føle dig hjemme, skal du gøre plads til dig selv i din bolig på den måde. Bare husk, at kodeordet er detaljer. Dine personlige nips skal ikke overtage hjemmet. For ligesom ingen gider bo i et boligudstillingskatalog uden sjæl, er det heller ikke sjovt at leve i et museum for dit liv. Slet ikke, hvis man er din kæreste/mand/sambo.

Tips til et personligt hjem

Brug dine favoritfarver

Yndlingsfarver er en sjov detalje at skabe personlighed med. Mal en enkelt væg i en skøn farve, du elsker. Tapetsér et hjørne med et fint tapet i din favorittone, eller mal gulvet i din entré i en opsigtsvækkende nuance. Det smarte med maling er, at man altid kan male den over med en anden farve, hvis man ikke længere føler sig som en shocking pink-kind of girl. Farver kan også bruges til at skabe liv i sofaen på sofapuder, til at skabe stemning på badeværelset – der er stor forskel på sorte og rosa håndklæder fx, eller give spræl i køkkenet. Det gode er, at tilbehør nemt kan skiftes ud med noget andet, når du har lyst til at dyrke en anden farve af din personlighed.

Personligt hjem

Læs også: 10 smukke tapeter

Stilleben og nips

Personlige nips, vaser og flotte ting, du samler på, siger meget om dig som person. For at det ikke skal komme til at rode eller drukne i hinanden, så brug enkelte af dem i små stilleben, og gem de andre væk til en anden gang. At lave et flot stilleben kræver, at du er god til at vælge fra, så det bliver stramt komponeret. Sørg for noget at samle dit stilleben på, så du ikke breder dig på alle flader i hjemmet. En bakke, en rå stenplade, en flise eller en glaskuppel er gode måder at samle ting på. Tænk skævt, når du bygger dit stilleben op. Et ulige antal fungerer oftest bedre end et lige, ligesom det er godt, at tingene har forskellige størrelser, så du får en dybdevirkning. Bland gerne forskellige typer materialer, men lad enkelte af farverne gå igen for at skabe sammenhæng. Friske blomster, stearinlys, billeder eller spejle er gode til at give blikfang.

boligindretning - fif til den personlige stil

Meld dig til Isabelleas nyhedsbrev her og få ugentlig inspiration til boligen, haven, maden og hverdagen!

Brug væggene

Kunstsmag er ligesom musiksmag noget af det mest personlige og dermed også en nem måde at gøre din indretning mere dig. Har du ikke råd til dyre kunstværker, kan fine plakater, familiebilleder i rammer, en opslagstavle med dine yndlingsudklip og citater, wallstickers, en gammel skoletavle, du kan skrive på med kridt, eller et smukt stykke stof på væggen give samme effekt. Vælg noget, der gør dig glad, og skift det ud, når det ikke længere siger dig noget, så det med tiden ikke bare bliver en usynlig del af væggen.

DIY boligindretning

3 hurtige indretningsidéer

1. Vær modig, når du leger med detaljerne i dit hjem. Kan du lide det rustikke look, kan du for eksempel købe nye knopper til dine skuffer. Se flere knobber, og køb disse her!

Greb til skuffer

2. Elsker du dine sko, så skal de da stå fremme, så de kan ses. Vitrineskabet kan jo altid bruges til noget andet, når du ikke længere er skoaholic. Se flere vitrineskabe og køb disse her!

Vitrineskabe

3. Et stilleben kan bygges op af mange ting. Tænk kreativt, når du sætter de ting sammen, du vil udstille og miks gerne gammelt med nyt. Her er tre eksempler på fint boligtilbehør, der gør sig godt som del af et stilleben. Se flere, og køb disse her!

Stilleben

Se den skønne boligreportage fra et dejligt og meget personligt hjem i galleriet herunder...