Rengøring og husholdning

13 husmortips til køkkenet

af 6.01.2020
Nanna Louise Post Larsen / Martin Sølyst
Dårlig madlugt, plettede vinglas og en utæt køleskabslåge ... Det er blot et lille udpluk af de problemer, vi typisk møder i køkkenet. Få 13 uundværlige husmortips til dit køkken her!

Vi husker alle sammen, hvordan vi med forbløffelse og forundring oplevede vores bedstemødre slynge det ene geniale husmortip efter det andet ud af ærmet, men hvordan var det nu lige, det var? 

Kan du heller ikke huske dem alle sammen, så læs med her, hvor vi har samlet 13 effektive husholdningstips til dit køkken. 

Vidste du det: Derfor skal du IKKE skylle dit service af før opvaskemaskinen!

13 uundværlige husmortips til dit køkken 

Smarte og effektive husmortips kan man aldrig få for mange af. Nedenfor har vi samlet 13 uundværlige rengøringstips, der vil lette din tid i køkkenet. 

# 1: Utæt køleskabslåge

Er lågen i dit køleskab begyndt at være utæt, kan du engang imellem komme lidt talkum på køleskabslågens gummiliste. Det får den til at slutte tæt.

# 2: Dårlig madlugt

Bliver du mødt af dårlig madlugt, når du åbner dit køleskab, kan du blande 3 dl natron og 1 dl vand i en skål og placere den i bunden af køleskabet. Det vil fjerne den dårlige madlugt ganske hurtigt.

# 3: Rens køkkensvampen

Det kan være svært at rense køkkensvampene ordentligt, og ofte ender de i skraldespanden, når de har været brugt en enkelt gang eller to. I virkeligheden kan du nemt rense dine svampe, hvis blot du vasker dem i en blanding af 100 g salt og 4 dl vand. Lad dem trække i saltblandingen i 24 timer. Resultatet er rene køkkensvampe, og samtidig skåner du miljøet og skåner pengepungen en smule.

# 4: Brug sæberesterne

Hvad gør du af de små sæberester, der er tilovers, når håndsæben på badeværelset skal udskiftes? Saml dem sammen, smelt dem og miks dem til slut med en smule fint sand. Så har du en effektiv sæbescrub, der kan fjerne det mest genstridige snavs fra dine hænder. 

# 5: Sådan vasker du de små vaser 

Har du problemer med at vaske dine små vaser, fordi vasens hals er for lille til, at en skuresvamp kan komme derned? Så fyld vasen med sæbevand og to håndfulde ukogte ris. Sæt den ene hånd for vasens åbning og ryst den godt, så risene får snavset til at løsne sig. 

# 6: Mild og naturlig rengøring

Vil du gerne holde lidt igen med de skrappe rengøringsmidler? Så brug lavendelolie som en naturlig desinfektor af alle redskaber og overflader i køkkenet. 

Læs også: De 5 mest beskidte steder i din bolig!

# 7: Pletfrie vinglas

Få smukke, pletfrie drikkeglas ved først at vaske dem i varmt sæbevand, og dernæst skylle dem i koldt saltvand. Lad glassene tørre, og polér dem med et blødt bomuldsklæde.

# 8: Undgå is i fryseren

Undgå, at fryseren fryser til og danner store ophobninger af is på indersiden af fryseren ved at gnubbe siderne med glycerin. Det vil få isen til at forsvinde meget lettere, når du afrimer den. 

# 9: Duftende skærebræt 

Fjern lugten af fisk, løg og andre madvarer fra dine køkkenredskaber ved at skylle dem i en blanding af varmt vand og hvidvinseddike. 

# 10: Rene gryder og pander

Få skinnende rene gryder og pander ved at lade dem koge af i en blanding af natron og vand. 

# 11: Pas på din Römertopfe

Rengør aldrig din Römertopfe i andet end varmt vand! Ligesom alt andet uglaseret lertøj vil din Römertopfe absorbere ethvert rengøringsprodukt, du anvender, og senere frigive det i maden, når den opvarmes. 

# 12: Skinnende sølvtøj

Undgå, at dit sølvtøj bliver mat og kedeligt, ved at pakke det ind i plasticposer og opbevare det på et mørkt sted. Alternativt kan du også smøre sølvtøjet fra tid til anden med en lille smule olivenolie. 

# 13: Ren tekande

Kom af med tekandens ucharmerende te-skjolder ved at gnubbe tekanden med citronsaft. Skyl efter med vand.

Få 9 tips til mild rengøring med citron her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.