5 tips til effektiv støvsugning

Mon ikke du sætter pris på en af husholdningens helt store hjælpere, nemlig din støvsuger? Det er de færreste af os, som kan slippe udenom jævnligt at tage en tur rundt i huset med den for at komme støv og snavs til livs. Og selvom den er smart i sig selv, er der nogle meget enkle måder at udnytte støvsugeren endnu bedre på. Du får de gode tips lige her!

Læs også: Sådan rengør du din mikroovn i et snuptag

5 tips til at gøre støvsugningen mere effektiv:

1. Brug et paprør, til at nå de svære steder!

Det er ikke altid lige nemt at få suget skidtet op fra smalle, utilgængelige steder, hvor støvsugerens mundstykke ikke kan nå ind. Brug et paprør fra en køkken- eller toiletrulle, sæt det op omkring mundstykket og klem sammen. Nu kan du klemme og dreje det fleksible paprør og nemt få has på skidt, der har gemt sig godt!

2. Fjern grim lugt med bagepulver + støvsuger.

Hvad gør du med de ting, som ikke kan gå i vaskemaskinen, men som lugter grimt? Et godt trick er at desinficere området, lade det tørre og dernæst drysse bagepulver ud over fx dit tæppe eller din madras. Lad bagepulveret virke i 30 minutter og støvsug det herefter op igen. Det skulle gerne tage den lugt, som sidder i overfladen.

3. Find det du har mistet, med støvsugeren og et par strømpebukser.

En støvsuger og et par strømpebukser er en genial kombination, hvis du har mistet en meget lille genstand som fx en ørering. Du sætter simpelthen bare strømpebukserne ned over støvsugerrørets åbning, sætter elastik omkring for at holde dem fast, og støvsuger, indtil strømpebukserne har fanget det, du ledte efter.

Læs også: 8 tips til at holde dynen ren

4. Fix møbelmærker med en isterning og et sug!

Hvis du sommetider ommøblerer og flytter dine møbler rundt, men er træt af de mærker, de efterlader i gulvtæppet, så skal du have fat i isterninger og støvsuger! Først lægger du isterningerne oven på mærkerne i tæppet og venter på, at de smelter. Vandet vil få fibrene til at udvide sig. Herefter støvsuger du henover mærkerne, så fibrene rejser sig igen. Nu kan ingen se, at der engang stod en tung sofa eller stol!

5. Ren nemt mundstykket med en opsprætter!

Du kender helt sikkert til de irriterende små totter af hår, fnuller og tråde, som altid samler sig omkring børsten på støvsugerens mundstykke. Den nemmeste måde at fjerne dem på er ved at bruge en opsprætter fra sykassen til at løsne og trække de genstridige totter ud af mundstykket.  

Kilde: goodhousekeeping.com