Tips & tricks

Hvor rent er dit badeværelse?

af Line Sølvhøj Johansson 15.09.2014
Foto: Isak Hoffmeyer
Er du effektiv nok med din rengøring? Kom bakterierne på badeværelset til livs ved at undgå de klassiske rengøringsfejl på badeværelset.

Et badeværelse, der stråler og skinner er indbydende og rart at opholde sig i, men på mange badeværelser ophober bakterierne sig og lever i det skjulte. Vi har samlet nogle tips til, hvordan du kan effektivisere rengøringen og undgå de klassiske rengøringsfejl på badeværelset.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

5 måder at undgå rengøringsfejl

Se, hvilke fem steder der er mest beskidte i dit hjem her!

Undgå fugt på badeværelset

Ved at bruge udsugningen korrekt og lade den køre, inden du går i bad og 15-20 minutter efter badet, kan du i høj grad minimere risikoen for fugt på badeværelset. Alternativt kan du lade vinduet stå åbent, så der bliver luftet godt ud.

Hvilke rengøringsmidler skal du bruge?

Vil du have det bedste ud af dine rengøringstimer, så gør dig selv den tjeneste at bruge de produkter, der egner sig til det pågældende område der skal rengøres. Et around-produkt er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs også: 5 tips til rent sengetøj

En renere toiletbørste

Det er ingen overraskelse, at toiletbørsten indeholder en god bunke bakterier, men ved at lade toiletbørsten tørre, inden du sætter den tilbage i holderen, minimerer du bakterierne. Læg toiletbørsten på brættet med børsten ind over toilettet efter brug og sæt den på plads, når den er tør.

De skjulte steder

Glem ikke at rengøre håndtag og greb på badeværelset, tandbørstekruset og sæbedispenseren.

Et renere badeforhæng

Undgå mug i badeforhænget ved at folde det ud, så det kan tørre, når du har været i bad. Dit badeforhæng bliver hurtigt grobund for skimmel og mug, hvis det foldes sammen vådt.

Læs også: 5 ting, du kan bruge appelsinskræller til

Se galleriet med smukke badeværelser her: