Tips & tricks

Kunsten at rede en seng

Line Marie 27.02.2015
Laursen. Foto: Martin Tanggaard.
En smukt redt seng kan være afgørende for hele udtrykket i soveværelset, der helst skal udstråle ro, overskud og god stil, så det bliver et sted, man har lyst til at opholde sig og geare ned. Her er 6 enkle trin til at rede den perfekte seng.

Drømmer du om den samme afslappede følelse i dit soveværelse, som man kan få, når man træder ind i et hotelværelse, så stjæl et par tip fra hotelværelsets stuepige og red sengen, så den både udstråler luksus, ordentlighed og plads til fordybelse. Et fristed, hvor man har lyst til at opholde sig, når man trænger til en pause fra den hektiske hverdag – og ikke kun, når der skal soves.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skal dit soveværelse være romantisk eller minimalistisk? Få gode idéer her.

Sengens udtryk er vigtigt

Soveværelset er hjemmets mest intime rum. Det sidste, man oplever, når man lukker øjnene efter en lang dag – og det første man ser, når man slår øjnene op om morgenen og skal starte dagen fyldt med energi. Men soveværelset kan også have en vigtig funktion i løbet af dagen. Et sted, hvor man selv er i fokus og kan trække sig tilbage til, når man har brug for ro. Men det kræver, at rummet ser ordentligt ud, og her spiller sengen en afgørende rolle. Hvem gider fordybe sig i en bog i krøllede lagner? Eller meditere over dagens indtryk, hvis farverne på puder og sengetøj forstyrrer mere end de matcher?

I magasinet ISABELLAS finder du altid masser af inspiration til indretning af boligens rum.

Red sengen perfekt

En seng, der er ordentligt redt kan ændre hele udtrykket i rummet, så man netop får fornemmelsen af luksus og får lyst til at bruge rummet. Sådan gør du:

 • Vælg sengetøj efter dem, der skal sove i det.

  Sengetøj af silke er temperaturregulerende, så du aldrig får det for koldt og aldrig får en følelse af at have det for varmt.

  Sengetøj af flonel virker lunt og hyggeligt, hvilket folk, der har tendens til at fryse er glade for.

  Sengetøj af bomuld absorberer din varme bedre end fx sengetøj af polyester eller andre kunststoffer. Jo finere garnerne er i bomulden og jo tættere vævningen er, jo bedre er kvaliteten.

 • Går du efter gennemført hotelstil, så sørg for at dit sengetøj ikke krøller. Investér lidt tid, når du har vasket tøj, og stryg dit sengetøj - eller gå sengetøj med satinvævning, der har en glattere overflade, så sengetøjet ikke krøller så let. Sørg for at vælge sengetøj, der matcher i farver og udtryk.
 • Har du en åben sengeramme, kan en sengekappe - en slags kjole til sengen - være med til at samle sengens udtryk, fordi du ikke skal forholde dig til, hvad der ligger under sengen, da kappen dækker for det. Er du ikke til den stil, så læg blot et lagen på nu, og sørg for at glatte det godt ud i alle hjørner, så ingen skal falde i søvn oven på buler og folder, der kan irritere.

Læs også: 5 tips til rent sengetøj

 • Ryst dyne og puder, så de bliver luftige og fyldige. Læg puderne i den ene ende og derefter dynen, så hele fladen af sengen er dækket af et blødt lag. Har du blot en dyne, så sørg for, at den ligger præcis midt på sengen, har du to, så læg dem parallelt.
 • Læg nu et stort sengetæppe på hele sengen. Buk eventuelt øverste tredjedel tilbage, så du skaber kig til hovedpuderne og øverste del af dynen. Det er med til at bryde det massive flade. Alternativt kan du lægge en plaid eller et skind i fodenden.
 • Slut med at pynte sengen med flere puder, så den indbyder til hygge. Går du efter hotellooket, så stil dem oprejst op af hovedgærdet, så man kan bruge dem til støtte, når man vil læse eller bare sidde og slappe af.

Få mere inspiration til at opgradere din seng i galleriet herunder.

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.