Kreativ borddækning - inspiration til dit julebord
Højtider & mærkedage

Borddækning: Idéer til dit julebord

af Charlotte Kobberøe Fink 15.11.2021
Foto: Jes Buusman
Vi har samlet masser af idéer og inspiration til, hvordan du kan dække et smukt og elegant julebord, som passer til stemningen d. 24.

Når julefreden sænker sig over det lille hjem, og duften af timers kærlighed i køkkenet har spredt sig til alle afkroge, er det endelig tid til at samles med familien om bordet.

Julemiddagen er noget særligt, og hvorfor ikke fuldende magien ved at byde på et bord, hvor der er gjort lidt ekstra ud af opdækningen?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har her samlet inspiration og kreative idéer til, hvordan du kan dække dit julebord:

Idéer til dit julebord

Dæk et strålende julebord

Hold dit julebord i gyldne nuancer, som spreder varme og hygge. Her matcher bestikket i messing gulddetaljerne på tallerkenerne, servietringene og pynten på bordet.

Selv hvis du ikke har guldservice, kan du sagtens skabe samme udtryk ved blot at vælge kuvertpynt i guld – fx et par små julekugler eller et messing-ornament fra juletræet – og så give den gas med gulddetaljerne i pynten midt på bordet. Her er det oplagt at bruge lidt af julepynten. Supplér med masser af levende lys og eventuelt en lyskæde, og så har du et strålende julebord.

Byd naturen indenfor

Har du højt til loftet, kan du også udnytte pladsen over bordet til udsmykning: Her er grankranse hængt op i forskellige længder for at fuldende julebordet, som er holdt i mørke toner og pyntet med papirstjerner og masser af gran. Naturens egen pynt er en nem og hyggelig måde at skabe stemning på – og så har det den bonus, at det dufter skønt af jul.

Minijuletræ med hjemmelavet pynt

Dekorér dit julebord med minijuletræer i potter, som du kan pynte med lige netop det, du synes passer til din julestil. Her er de dekoreret med hjemmelavet pynt i keramiklook, men du kan også folde små stjerner, bruge kugler fra juletræet eller en lille lyskæde, der giver stemning til bordet. Som bonus kan grantræerne uden pynt sagtens hygge i hjemmet langt ind i det nye år.