Strik & hækling

Trin for trin-video: Hæklet karklud i kurveflet

af Redaktionen. 28.02.2020
En hjemmehæklet karklud i kurveflet er fin, enkel og yndig - og på samme tid ganske nem at hækle! Kurveflet er et af vores favoritmønstre, og vi viser dig, hvordan du lærer teknikken i denne trin for trin-video!

Der er intet bedre end hjemmehæklede karklude, og der er ovenikøbet mange gode fordele ved det. De er både miljøvenlige, flotte og ikke mindst gode i brug. Hvis du vil være sikker på at have en bæredygtig karklud i dit køkken, som er god for dig og miljøet, anbefaler vi bestemt at hækle karkluden selv. Og udover at den er miljøvenlig, er den også pæn at have liggende fremme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hæklet karklud i kurveflet - sådan gør du:

I videoen nedenfor guider vi dig trin for trin til, hvordan du mestrer teknikken til kurveflet. Et mønster der giver et flot og flettet look, og som er en af de ældste hækleteknikker og stadig er yderst populær i dag, fordi det bare er så fint et mønster.

Flere video-guides:Sådan hækler du stangmasker

Karkluden i kurveflet er hæklet som reliefmasker og hækles skiftevis foran og bagom stangmaskerne fra forrige række. Det giver et enkelt og flot resultat. Når først du har lært teknikken, kan du selv styre, hvor mange rækker karkluden skal være, før den får lige præcis den størrelse, du synes passer.

Det skal du bruge

  • 1 nøgle bomuldsgarn
  • Hæklenål nr. 2½

Sådan hækler du en karklud i kurveflet

  1. Lav 1 løkke, og slå 81 luftmasker op.
  2. Hækl 1 stangmaske i 3. luftmaske fra nålen, og fortsæt rækken ud med stangmasker.
  3. Vend med 2 luftmasker. Hækl 3 forom relief stangmasker, 3 bagom relief stangmasker, og gentag rækken ud. Slut rækken med 1 almindelig stangmaske.
  4. Vend med 2 luftmasker. Hækl 3 forom relief stangmasker, 3 bagom relief stangmasker, og gentag rækken ud. Slut rækken med 1 almindelig stangmaske.
  5. Vend med 2 luftmasker. Hækl 3 bagom relief stangmasker, 3 forom relief stangmasker, og gentag rækken ud. Slut rækken med 1 almindelig stangmaske.
  6. Vend med 2 luftmasker. Hækl 3 bagom relief stangmasker, 3 forom relief stangmasker, og gentag rækken ud. Slut rækken med 1 almindelig stangmaske.
  7. Gentag, indtil karkluden har den ønskede størrelse.

DIY: Lær at hækle en magisk ring

Lær at hækle en karklud i kurveflet i videoen: