Driv smukke løgvækster frem

Hyacinter, tulipaner og perlehyacinter hører til blandt havens forårsbebudere, men da planterne kan drives tidligere i blomst, kan de nydes allerede i december og januar. Planterne købes i potter, hvor der kun er bittesmå spirer, der titter frem fra jorden. Når de kommer ind i varmen, forvandler de sig til flotte blomstrende vækster. 

Tips til at drive løgene frem:

  • Vand dem regelmæssigt, så jorden ikke tørrer helt ud. Vand dog kun, når jordoverfladen er blevet tør at mærke på, da for meget vand giver en ranglet vækst.
  • Gød endelig ikke.
  • Placér planterne så lyst som muligt. Det er nemlig ofte sammenhængen mellem meget varme og lidt lys, der gør planterne ranglede.
  • Du kan øge holdbarheden betragteligt, hvis du har mulighed for at stille planterne lidt køligere om natten, og når du ikke er hjemme. 

Se også: 5 kreative vinterkranse

Genbrug løgene i haven

Når julen er slut, og blomstringen er omme, kan du genbruge løgene i haven. Plant dem ud i bedene om foråret, for så vil de blomstre det følgende forår og derefter år efter år. Vær dog opmærksom på, at især hyacinternes blomsterstand ofte bliver noget mindre, når de drevne planter sættes ud i haven. Blomsterne er dog stadig smukke, så det er bestemt umagen værd at plante dem ud.

TIP Mens planterne venter på at komme i haven, kan du klippe de visne blomster af – klip dog endelig ikke bladene af, for de skal helst visne ned af sig selv. Sæt herefter planterne køligt, og vand efter behov, så de ikke udtørrer.

Læs også: DIY: Sådan laver du mosbolde

I galleriet kan du få inspiration til at pynte med de smukke løgvækster:

Se også: Chokolademousse med Grand Marnier og mandelkaramel