Plant løgplanterne i kopper af et gammelt stel. Løgene behøver ikke at blive helt dækket med jord og skal heller ikke vandes for ofte, for så rådner de.

Guide: Tips til at få de smukkeste forårsblomster

Efter vinter kommer vår, og hvis du nåede at så frøene til forårets blomster i efteråret, kan du nu nyde synet af dine grønne anstrengelser. Nåede du ikke at så, kan du glæde dig over din haves egne forårsbebudere og eventuelt supplere med lidt ekstra forårsstemning købt hos blomsterhandleren.

Læs mere: Havens løg og knolde.

Dyrk de tidlige forårsBLOMSTER

Vil du have forårsblomster i haven allerede i februar måned, skal de plejes på den rette måde. Her får du en guide til pasning af de tidlige forårsblomster:

Erantis ruller et herligt gult tæppe af små blomster ud fra januar til marts. Erantis breder sig let via frø. Trives i halvskygge i porøs jord.

Hyacinter blomstrer fra marts til maj i næsten alle regnbuens farver. Efter blomstring bør du fjerne de visne blomster, så løget kan bruge alle kræfterne på at samle ny energi til løget. Hyacinterne trives bedst i sol i almindelig havejord.

Mere grøn inspiration: Guide - sådan dyrker du citrustræer inde og ude

Anemoner findes i mange forskellige arter - både i hvide, blå, lyserøde og gule nuancer. Alle tilhører ranunkelfamilien og findes i det meste af verden. Her i landet er det især den hvide anemone, der fylder skovbundene med deres smukke blomster i april-maj, men du kan også være heldig at finde den med gule blomster. Trives i en almindelig god muldjord i sol-halvskygge. I vores haver er det almindeligt at dyrke fransk anemone, balkananemone og høstanemone.

Vintergækker er en af de tidligst blomstrende løgplanter, vi kender. Allerede inden vinteren er forbi, kan den være i blomst. Den er meget hårdfør og vokser godt i fed jord. Vintergækker danner mange små nye sideløg, så det er nødvendigt af og til at dele klyngerne af løg. Når løgene står for tæt, vil det gå ud over blomstringen.

Julerose (Helleborus niger) blomstrer fra december til april. Den vil gerne have en kalkrig jord i sol eller halvskygge.

Gode tips: Beskyt haven mod barfrost

Persisk skilla er en af de helt tidlige forårsbebudere, der blomstrer i februar - blot et par uger efter vintergækken. Den yndige lyseblå plante, som nemt kan forveksles med porcelænshyacint, lever bedst i veldrænet og porøs jord - gerne under løvfældende buske og træer. Løgene skal hverken vandes eller gødes, når de er kommet i jorden. 

Krokus blomstrer fra februar til april med smukke blomster i mange forskellige farver. Den kan gro i alle veldrænede jordtyper og kan derfor bruges næsten overalt i bede, græsplæner eller i potter indendørs. Jo mere lunt og solrigt de står, jo tidligere dukker blomsterne op.

Få inspiration, og snup vores idéer med skønne forårsblomster i galleriet nedenfor: