Clematis macropetala ‘White Lady’ er en tidlig klematis.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Clematis Macropetala ’White Lady’

Tekst og 13.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Clematis Macropetala ‘White Lady’ er en af de allertidligste klematisser, du kan dyrke i din have. Den blomstrer allerede i april måned, hvor den sætter kridhvide hængende blomster. Læs mere om klematissen her.

Clematis Macropetala ‘White Lady’ er en høj klatreplante, som er meget hårdfør. Den er en alpina, så den blomstrer kun én gang årligt, men til gengæld sætter den overvældende mange smukke blomster.

Læs også: Clematis Crispa

Plantefakta: Clematis Macropetala ’White Lady’

  • Højde: 200-300 cm
  • Blomsterfarve: Hvid
  • Blomstring: April til juli
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 40-60 cm
  • Giftig: Ja
Køb lignende klematisser her.

Clematis Macropetala ‘White Lady’ er en rigtig fin og sart klematis, og den passer sammen med de fleste andre planter, fordi den ikke larmer rent udseendemæssigt. Plant den eksempelvis op ad et raftehegnet eller op ad et espalier. Planten foretrækker dog ligesom de fleste andre klematisser at stå med rødderne i skygge, mens resten af planten står i fuld sol det meste af dagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Planten får ud over de fine papirstynde kronblade også savtakkede grønne blade. Det kan til tider være svært at finde planter, der vokser i højden, men som ikke har en busket eller kompakt form. Klematissen er ideel til det, fordi den bringer en lethed til bedet, samtidig med at den er utrolig blomsterrig. Så den er rigtig god til steder i din have, hvor du fx har en væg eller et hegn, den kan vokse op ad.

Guide: Klematis, alt du skal vide.

Klematissen sætter sine nye skud på sidste års skud, så du vil kunne nyde lige så mange blomster som sidste år. Du kan måske endda være så heldig, at planten sætter endnu flere blomster. Da den blomstrer allerede i april måned, kan du med fordel vælge at plante en af de senere klematisser ved siden af den, da du så er sikker på at kunne nyde de skønne blomster hele sommeren.

Sådan beskærer du Clematis Macropetala 'White Lady'

Clematis Macropetala 'White Lady' er en meget nem klematis at dyrke, da det faktisk ikke er nødvendigt at beskære den. Den tilhører nemlig beskæringsgruppe 1, som består af klematisser, der blomstrer i det tidlige forår. Men hvis den alligevel er kommet til at fylde for meget i dit bed, eller den er begyndt at se en smule medtaget ud, kan du beskære den ned til 1 meter over jorden. Du skal gøre det, når den sidste blomst er visnet, ellers risikerer du, at planten ikke når at udvikle nye knopper, som du kan nyde næste år.

Læs også: Blomstrende cottagehave i Allerød