Geranium cinereum, Storkenæb, er en hårdfør staude.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Geranium cinereum, Storkenæb

Tekst og 17.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Geranium cinereum, Storkenæb, er en hårdfør staude, som ikke stiller store vækstkrav. Den er god som bunddække i bedene, da den ikke bliver mere end 20 cm høj. Læs mere om den skønne plante her.
Geranium cinereum, Storkenæb, er en af de kønneste af sin slags, og så er den ovenikøbet længeblomstrende. Hovedblomstringen finder sted fra juni til juli, men du kan nyde dens smukke blomster helt indtil september måned. Læs også: Geranium maculatum, Storkenæb

Plantefakta: Geranium cinereum, Storkenæb

  • Højde: 15-20 cm
  • Blomsterfarve: Lyserød med mørkere årer
  • Blomstring: Juni til september
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Tør, sandet og gruset
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 50 cm
  • Giftig: Nej
Køb Geranium cinereum her. Geranium cinereum, Storkenæb, er god som bunddække i de bed, hvor du har bare pletter. Den bliver ikke særlig høj, og så har den en kompakt, busket form. Den egner sig også godt til dine stenbed, fordi den befinder sig godt i sandet og gruset jordbundsforhold. Du kan dog godt plante din Storkenæb i halvskygge og i almindelig havejord, hvor den sagtens vil kunne vokse fint. Men planten vil have godt af at få grus omkring sig og i jorden under den, da jorden ikke må være for kompakt. Planten er meget hårdfør og nem at dyrke, så når du først har fået den placeret et godt sted i din have, kræver den ikke meget pasning efterfølgende. Den har fx ikke behov for særlig meget vand og klarer sig fint i tørre perioder, for den elsker solen. De fleste Geranium cinereum er da også vildtvoksende, så den passer fint ind i den nemme have. Geranium cinereum får blege, lyserøde blomster med små mørkere årer, som gør, at blomsterne fremstår tofarvede. Det giver et smukt farvespil til staude- og stenbedet. Løvet ligner næsten små takkede kløverblade, og det gør, at planten giver en god fylde til bedet.
Du kan med fordel klippe planten tilbage efter første blomstring og på den måde sikre, at du får den til at blomstre igen senere på sæsonen. Hvis du ønsker at formere planten, er den bedste måde at gøre det på at dele dine ældre planters rødder. Herefter placerer du dem det sted i haven, du har udset til den smukke plante. Geranium cinereum passer godt sammen med græsplanten Arrhenatherum elatius ssp. bulbosum, der har korte grønne og flødefarvede blade. Fordelen ved disse to planter er, at de begge nyder godt af de samme tørre dyrkningsforhold. Det er en rigtig smuk sammensætning, som du bør overveje til dit bed. Geranium cinereum har desuden modtaget The Royal Horticultural Societys præstigefyldte præmiering ’Award of Garden Merit’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.