Geranium maculatum, Storkenæb, får sarte lilla blomster.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Geranium maculatum

Tekst og 10.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Geranium maculatum, Storkenæb, får sarte lilla blomster og mørkviolet til purpurfarvet løv. Den er ideel som bunddække og til plantning mellem buske. Læs mere om den skønne plante her.
Geranium maculatum, Storkenæb, er en kompakt og busket plante, som fint kan indgå i alle bed. Den dækker bare pletter smukt uden at skygge for dine andre planter, fordi den ikke bliver særlig høj. Læs også: Isotoma axillaris, Blå isotoma

Plantefakta: Geranium maculatum, Storkenæb

  • Højde: 35-50 cm
  • Blomsterfarve: Forskellige lilla nuancer
  • Blomstring: Juni til juli
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 30-35 cm
  • Giftig: Nej
Læs også: Brug Geranium maculatum som bunddække Plant Geranium maculatum sammen med planter med gullige blomster eller med gul-/grønlige bladformer. Det giver en god effekt, fordi farverne skaber et smukt kontrastfyldt farvespil til dine bede. Men planten passer generelt set til mange forskelligartede planter, da den har et sart og ikke larmende udtryk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De smukke kaffefarvede blade giver en skøn kontrast til de små lyserøde skålformede blomster. Og så egner planten sig rigtig godt som kantplante. Du kan også sagtens lave en sammenplantning med andre skønne planter i forskellige potter og krukker til terrasser og indgangspartier, for Geranium maculatum bringer en lethed til de andre planter.
Hvis du er helt tosset med de smukke blomster, kan du trimme og beskære planten, lige så snart den er færdig med at blomstre. På den måde sørger du for, at den blomstrer igen senere på sommeren. Derfor belønner dit arbejde med at beskære planten sig i stor stil. Storkenæb har fået sit navn, fordi den får næblignende frugter, som skyder frem langs jorden. Plantens blomsterstande sidder oftest i par for enden af de grenede stilke. Det betyder, at du altid vil kunne se de smukke blomster, uanset fra hvilken vinkel du kigger på planten. Planten er utrolig nem at frøformere, da den sætter tydelige frøstande, så snart den er afblomstret. Du kan plante frøene udendørs i potter fra januar til marts og herefter plante dem ud på voksestedet helt indtil oktober. Men planter du dem tidligt, kan du nyde dem hele sommeren.