Nicotiana mutabilis, Tobaksblomst, er en smuk sommerblomst, som får sarte, lette blomster.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Tobaksblomst

Tekst og 17.02.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Nicotiana mutabilis, Tobaksblomst, er en høj og smuk sommerblomst med en skøn duft. Blomsterne fylder ikke meget, men tilføjer et sart og fint udtryk til dine bede. Læs mere om planten her.
Nicotiana mutabilis, Tobaksblomst, fås med mange forskelligt farvede blomster, så du kan nemt udvælge netop den, der passer bedst ind i din have. Du kan endda få sorter, der på samme stilk sætter blomster i to forskellige farver, fx ’Triangle’. Det giver et flot farvemiks til bedene.

Plantefakta: Nicotiana mutabilis, Tobaksblomst

  • Højde: 100-150 cm
  • Blomsterfarve: Rosa, pink og hvide
  • Blomstring: Juni til oktober
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 30-40 cm
  • Giftig: Ja
Nicotiana mutabilis, Tobaksblomst, dufter himmelsk, og det især når vi nærmer os aftentide, hvor duften er allermest kraftig. Det er en skøn og elegant sommerblomst, som pynter i hver en blomsterhave. Planten bliver op til 150 cm høj. Derfor egner den sig fint til de bageste partier i havens bede, så den ikke skygger for de øvrige planter, du har i blomsterbedene. Du kan med fordel også placere den nær din terrasse, hvor den trives godt i en stor krukke. Plant den også gerne i større altankasser. Læs også: 10 ting du skal vide om prydtobak. Nicotiana mutabilis blomstrer fra midt sommer med de smukkeste rosa, pink og hvide blomster. Du vil kunne opleve, at der kommer ekstrameget liv i din have, efter du har plantet den smukke Tobaksblomst, da især brumbasserne er vilde med blomsterne.
Ud over de sarte blomsterhoveder og -stilke sætter planten store ovale blade, som gør, at planten trods sin lethed fylder i bedene. Bladene gør, at planten får en busket form, som går godt til de fleste staudebede. Det er en fantastisk plante til buketter, hvor den tilføjer et let og feminint udtryk til de planter, du vælger at kombinere den med. Derudover sætter planten oftest mange blomsterhoveder på hver stilk, så buketten kan blive meget blomsterrig, hvis du tilføjer et par stilke af denne skønne plante. Du kan forspire Nicotiana mutabilis indendørs i februar eller marts måned, hvor du hele tiden sørger for, at jorden ikke bliver for tør. Inden du sår de små spirer ud, skal du hærde dem ved at vænne dem til en tørrere jord. Så dem på friland i maj eller juni måned, når spirerne har slået rod nok til at kunne overleve udendørs. Læs også: Nolana humifusa, Pokalblomst

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.