Få succes med dit drivhus

Vælg det rette drivhus 

Har du besluttet dig for at gøre drivhusdrømmen til virkelighed, er der et par ting, du bør overveje, før du går ud og investerer. Først og fremmest bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvad formålet med dit kommende drivhus skal være. Er du på udkig efter et dyrkningshus og orangeri? Eller er det nærmere et ekstra rum i haven, hvor du kan nyde det grønne i al slags vejr, du er på udkig efter? Når du har fundet ud af dit præcise behov og ønske, er det langt nemmere at finde det helt rette drivhus!

Når først du har fundet og erhvervet det rette drivhus, kan du dernæst begynde at overveje, hvilke skønne planter og urter, du gerne vil dyrke. Nedenfor har vi samlet 5 grønne drivhusfavoritter, som du med garanti vil kunne dyrke med succes, hvad enten du er nybegynder eller garvet fritidsgartner.

Læs også: Drivhus på gavlen 

5 grønne favoritter til dit drivhus

Når du skal i gang med at dyrke grønne godter i dit drivhus, er det vigtigt, at du vælger nogle, der er beregnet til dyrkning i drivhus. Nedenfor har vi samlet de 5 bedste planter drivhusplanter:

1. Tomater
En sort som fx Gemini er god til drivhuset, men der findes rigtig mange at vælge imellem helt efter smag – og farve! En tomatplante kan bære helt op til 175 af de små cherry-tomater, som er blevet meget populære. Busk-tomater, der ikke skal "hænges op" er lettere at dyrke, men udbyttet er heller ikke så stort, og de tager meget plads. Tomater er oftest selvbefrugtende. De er således ikke afhængige af, at der skal findes andre sorter i nærheden. Det er vinden og insekterne, som befrugter dem. Har du ikke mange insekter i dit drivhus, så ryst planten lidt, når den blomstrer. Hvis planterne taber blomsterne, skyldes det ofte, at der er for varmt i drivhuset. Tomater trives bedst i 20-25°.

2. Agurk
Sår du agurker i marts, kan du spise sprøde agurker i juni. Agurker kræver meget vand, men der er kort fra blomstring til høst: 4-5 uger. En plante giver op til 15 store agurker. Agurker vil have mere sol end tomater, så lad dem vokse langs sydsiden i dit drivhus. Efter første høst kan agurker tage en pause, inden de sætter blomster igen. Høst derfor de første agurker lidt før de er fuldmodne og opbevar dem i køleskabets grøntsagsskuffe. Der holder de sig længe.

3. Peberfrugter
Peberfrugter er smukke og sjove at dyrke. Kræver også lidt pleje – fx en bambuspind at støtte sig op ad.Giver gerne mindst fem store pebre per plante. Peberfrugterne er meget følsomme over for skadedyr. Derfor skal du dyrke den i krukker, så evt. angrebne planter let kan fjernes.

4. Chilipeber
Knib gerne toppen af planten, så bliver den tæt og fin. Chili vil også gerne have støtte via en bambuspind.Trives bedst ved 20° døgnet rundt. Chili kan ikke lide at tørre ud, men vil heller ikke drukne i vand.

5. Krydderurter
Basilikum, citrongræs, citronmelisse og persille stortrives i drivhuset i for- og efterår. Om sommeren kan man flytte urterne ud i det fri og plante melon i stedet. De dyrkes ligesom agurker, men de har dog behov for hjælp til bestøvning. Gnid hanblomst mod hunblomst. Hunblomsten kendes ved frugtanlægget i bunden af blomsten.

FÅ FLERE GRØNNE TIPS TIL DIT DRIVHUS MED ISABELLAS! 

I galleriet nedenfor har vi samlet inspiration til realiseringen af 

Kilde: Idenyt.dk / Artiklen kan indeholde affiliate-links.