Chokoladelagkage med saltkaramel

Der kan umuligt findes en gæst, som denne overdådige chokoladelagkage med chokoladeganache og saltkaramel ikke vil imponere. Få den lækre opskrift her!

Tirsdag, 3. april 2018 - 9:58 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen.

Chokolade må så absolut kunne varme ethvert hjerte. Forkæl dem, du holder af, med den skønneste chokoladelagkage med blød chokoladeganache og lækker saltkaramel. En opskrift der hurtigt kan gå hen og blive en ny favorit, når det kommer til gæstedesserter!

Det skal du bruge til chokoladelagkage 
med chokoladeganache og saltkaramel:

Til ca. 10 personer

  • 100 g mørk chokolade (70 %)
  • 135 g smør
  • 135 g brun farin
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 160 g hvedemel
  • 40 g usødet kakaopulver af god kvalitet
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 1,6 dl mælk

Chokoladeganache:

  • 300 g chokolade
  • 2½ dl fløde

Saltkaramelmousse:

  • 100 g sukker
  • 1 spsk. vand
  • 1 dl fløde
  • 30 g smør
  • 1 tsk. havsalt

Sådan gør du:

  1. Hak chokoladen groft, og smelt den over et vandbad.
  2. Pisk smør og brun farin lyst og luftigt. Kom æg, æggeblommer og den smeltede chokolade i smør-sukker-massen.
  3. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Kom melblandingen og mælken på skift i dejen under piskning. Pisk forsigtigt, indtil dejen er fin og ensartet i konsistensen.
  4. Beklæd bunden af 2 springforme på ca. 16-17 cm med bagepapir, smør siderne, og drys med kakao. Hæld dejen i springformene, og bag i ca. 25 minutter ved 175°. Lad kagen køle helt af.

Chokoladeganache:

  1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål.
  2. Varm fløden op i en gryde ved medium varme. Tag gryden af varmen, lige inden fløden begynder at koge, og hæld fløden over den hakkede chokolade.
  3. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter rundt, indtil al chokoladen er smeltet, og ganachen bliver skinnende og ensartet. Stil skålen på køl, og rør i den med jævne mellemrum.
  4. Hæld ganachen i en sprøjtepose med rund sprøjtetyl, når dens konsistens er tilpas tyk. Sprøjt små toppe på begge chokoladekagebunde, og stil bundene i køleskabet, så ganachetoppene kan stivne.

Saltkaramelsauce:

  1. Hæld sukkeret i en gryde, og smelt det ved medium varme, indtil farven bliver karamelbrun. Tag gryden af varmen, og tilsæt fløde.
  2. Pisk det sammen, stil det tilbage på varmen, og lad karamellen simre lidt. Tilsæt smørret, og pisk det sammen.
  3. Tilsæt saltet, og rør, indtil det er opløst. Tag gryden af varmen, og lad karamellen køle fuldstændig af.
  4. Hæld lidt karamel over ganachetoppene på hver kagebund, og saml kagen.

TIP: Du kan også købe en færdiglavet karamelsauce.

Sådan smelter du mørk chokolade

Når du smelter chokolade over vandbad, skal du varme vand op i en gryde, der er ca. halvt fuld. Vandet skal holdes under kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i en skål, der kan tåle høje temperaturer. Placér skålen over det varme vand. Vær opmærksom på, at hverken damp eller vand må komme i kontakt med chokoladen. Du kan også varme din chokolade op i mikroovnen ved lav effekt under jævnlig omrøring.

Læs også:

Brownie-lagkage med saltkaramel
Chokoladecupcakes