Hindbærsyllabub - en skøn forårsdessert

Hindbærsyllabub

Hindbærsyllabub er en klassisk, engelsk dessert, hvor hovedingredienserne er fløjlsblød flødeskum og søde-syrlige hindbær. Et sødt punktum der både smager fantastisk og er fantastisk let at trylle frem!

Torsdag, 26. april 2018 - 9:52 - af Cecilie Sofie Svensson. Foto: Stine Christiansen.

Hindbærsyllabub er et vaskeægte forårshit! Den skønne dessert med det finurlige navn stammer fra England og har en lang historie. En syllabub var oprindeligt en engelsk drik lavet af mælk eller fløde tilsat vin eller cider, sukker og forskellige smagsgivere. Drikken kan spores helt tilbage til slutningen af 1500-tallet og blev først forvandlet til en dessert ca. 300 år senere - og denne udvikling er vi glade for, fordi hindbærsyllabub smager himmelsk.

Er du vild med hindbær, så lad dig inspirere her: 10 lækre opskrifter med hindbær

Det skal du bruge til hindbærsyllabub:

6 personer

  • Ca. 200 g friske hindbær
  • 75 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl rivesalte eller anden sød dessertvin
  • Lidt frysetørrede hindbær

Vild med det søde og syrlige? Så prøv også: Klassisk citronfromage

Sådan gør du:

  1. Gem 6 hindbær til pynt. Hæld resten i en skål, og drys sukker over. Brug bagsiden af en ske til at mase bærrene let sammen med sukkeret. Lad dem stå og trække lidt, mens du forbereder resten.
  2. Pisk fløden til en meget let skum – den skal blot være sådan, at den danner ganske bløde toppe. Tilsæt den søde vin i en stråle, mens du langsomt pisker, indtil syllabuben er som blødt, luftigt skum. Vend den forsigtigt sammen med bærrene.
  3. Anret desserten i dekorative skåle eller glas. Sæt dem i køleskabet 1 time, før de skal serveres med friske og frysetørrede hindbær på toppen.

TIP: Syllabuben skal spises samme dag og helst ikke stå mere end et par timer i køleskabet inden servering, da den ellers vil begynde at skille. Det gør ingenting for smagen, men det ser ikke så kønt ud.

Læs også: Guide til hindbær i haven

Læs også:

Blondies med hindbær