Jordbær-kirsebærtærte med marcipan

Jordbær-kirsebærtærte

Brug sommerens sødeste bær i en skøn tærte. Vi har lavet en lækker tærtebund og toppet den med marcipan og masser af friske jordbær og hindbær. Få opskriften her!

Onsdag, 22. august 2018 - 9:24 - Tekst og foto: Inge Skovdal.

Jordbær og kirsebær er en uundværlig del af den danske sommer og sensommer. Vi elsker at plukke og spise de sommergode bær direkte fra bedet, busken eller træet i haven - og ikke mindst at bruge dem i alverdens gode kager og desserter, vi kan forkæle dem, vi holder af med.

Her får du opskriften på en af vores absolutte sommerfavoritter; den skønneste tærte med marcipan, jordbær og kirsebær.

Endnu en skøn dessert med bær: Skønne jordbærtarteletter med mynte

Det skal du bruge til jordbær-kirsebærtærte:

Tærtebund:

  • 100 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. revet citronskal
  • 250 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 1 æg
  • Smør til formen

Har du brombær i haven? Tryl dem om til denne lækre marmelade!

Fyld:

  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 store æg
  • 2 spsk. hvedemel

Desuden:

  • 200 g kransekagemasse
  • 200 g jordbær
  • 200 g kirsebær

Sådan gør du:

  1. Tærtebund: Bland sukker, vaniljepulver, citronskal og hvedemel. Smuld smørret i, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet. 
  2. Fyld: Rør marcipan, sukker og smør sammen. Tilsæt æg og bagefter mel. Rul tærtedejen ud. Smør en tærteform, der måler ca. 22 cm i diameter med lidt smør, og læg dejen ned i. Fyld tærten med mazarinmassen. Bag tærten i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
  3. Desuden: Når tærten er afkølet, smører du den med lidt kransekagemasse og pynter med hele og halve jordbær samt kirsebær.

Se også: Mazarinkage med bær og mørk chokolade

TIP: Har du flere bær i haven, end du kan spise, er der flere måder, du kan gemme dem på. Pil dem, og frys dem ned i små portioner, så du hurtigt kan tø dem op til en gang smoothie eller som fyld i muffins eller tærter.

Du kan også sylte dem og komme dem på rene, skoldede glas. Eller du kan komme dem i snaps eller rom, hvor de giver en dejlig frisk smag og kan holde sig i ca. et år. 

Læs også: