Citronkage med mandler og birkes

Lækker og nem citronkage med birkes og cremet glasur

Citroner, mandler og birkes i en skøn treenighed. Denne citronkage er lidt udover det sædvanlige, og den er helt sikkert værd at prøve at bage. Få opskriften her!

Mandag, 16. april 2018 - 15:36 - af Cecilie Svensson. Foto: Stine Christiansen

Syrligheden fra citronerne og knasen fra birkesfrøene gør denne kage bedre end de fleste. Og det bedste er næsten, at den sagtens kan fryses - hvis den mod al forventning ikke bliver spist op. Du kan både fryse den med og uden glasur. Glasuren vil dog miste lidt af det blanke udseende ved frysning.

Citronkage bliver endnu bedre, hvis du bruger dine hjemmedyrkede citroner. Se, hvordan du dyrker citrusplanter!

Det skal du bruge til citronkage med mandler og birkes:

Ca. 10 personer

  • 175 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 store æg
  • 200 g hvedemel
  • 50 g mandler
  • 50 g birkes
  • 1 knivspids salt
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 usprøjtet citron
  • Lidt smør
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. citronsaft
  • Lidt kogende vand

Prøv også denne lækre moderne citronmåne med hasselnødder

Sådan gør du:

  1. Lad smørret stå ude, så det opnår stuetemperatur.
  2. Tænd ovnen ved 175°.
  3. Pisk smør og sukker, til det er luftigt og lyst.
  4. Tilsæt æggene 1 ad gangen.
  5. Vend de tørre ingredienser sammen, og sigt dem ned i dejen.
  6. Skyl citronen, og riv skallen.
  7. Vend citronskallen i dejen.
  8. Rør hurtigt dejen sammen.
  9. Smør en form, der måler ca. 12 x 22 cm, med smør, og hæld dejen i.
  10. Bag kagen i ca. 45 minutter.
  11. Rør flormelis, citronsaft og lidt kogende vand sammen.
  12. Tilsæt evt. lidt mere flormelis eller væske, afhængigt af hvor tyk glasuren skal være.
  13. Hæld glasuren over den lune kage, og lad den sætte sig let, før du serverer den. 

Se, hvad du ellers kan bruge citroner til: 9 tips til rengøring med citron

Læs også: