Kager

Kanelsnegle med mandler

Vi bliver aldrig rigtig trætte af kanelsnegle, for de bringer altid lykke sammen med en kop te eller kaffe. Her får du en opskrift på kanelsnegle med lækker fyld med mandler!
Natascha Gracia 23.04.2015

Kanelsneglen - kanelsnurren, som svenskerne kanlder den - er et af vores foretrukne bagværk, både hvis du spørger børn eller voksne. Den må ikke blive for tør, så fyldet skal være nøje afstemt. Her er fyldet ikke blot tilsat kanel, men kanelen har fået selskab af mandler, hvilket bestemt kun gør sneglene endnu bedre!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Små kirsebærkager

Kanelsnegle med mandler

16 stk.

Sådan laver du kanelsnegle med mandler:

Dej:

  • 50 g økologisk gær
  • 2½ dl vand
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ tsk. salt
  • 500-550 g hvedemel

Fyld:

  • 110 g mandler
  • 225 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 3 tsk. kanel

Desuden:

  • 1 æg
  • 3 spsk. flormelis
  • Lidt vand
  • Evt. perlesukker

Prøv også: Hjemmebagt kringle

Sådan laver du kanelsnegle med mandler:

  1. Dej: Rør gæren ud i vandet. Tilsæt smør, sukker og salt, og rør det sammen. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør til en smidig dej – den må gerne være lidt klistret.
  2. Dæk skålen med et rent viskestykke, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Fyld: Hak mandlerne. Rør smør, sukker, kanel og mandler sammen i en skål. Beklæd en form på ca. 25 x 35 cm med bagepapir.
  4. Kom dejen ud på et meldrysset bord. Tag en lille klump dej, og rul den tyndt ud, så den passer til bunden af bageformen. Tril den resterende dej ud til en firkant på 35 x 40 cm, og fordel fyldet i midten af dejen.
  5. Rul dejen stramt sammen til en pølse, og skær den i 16 skiver. Læg sneglene i rækker oven på dejen i bunden af formen. Lad sneglene hæve i 20 minutter.
  6. Pisk ægget sammen, og pensl sneglene. Bag dem i ovnen ved 200° i 20-25 minutter, til de er gyldne. Lad sneglene afkøle.
  7. Rør en glasur af flormelis og vand, og pynt sneglene. Drys evt. med perlesukker.

Tegn abonnement på nye opskrifter, havetips og boligreportager med hvret eneste nummer af Isabellas