Kager

Opskrift på pæretærte med karamel

En dejlig pæretærte, der binder frugternes sødme og aroma sammen med smagen af karamel.
af Mai Knauer 7.09.2015 Foto: Columbus Leth
Pæretærte med karamel

Denne pæretærte kan laves nærmest året rundt, men egner sig især til efterårsmånederne, hvor de saftige pærer er i højsæson. Hvis du har pærer i din have, er denne opskrift en oplagt måde at få brugt dem på. Hvis du kunne tænke dig friskplukkede pærer til din tærte, men ikke selv har et pæretræ, så se vores tip om pluk-selv haver i bunden af denne artikel.

I stedet for pæretærte kan du også lave en klassisk amerikansk æbletærte!

Pæretærte med karamel

8 personer

Det skal du bruge til pæretærte med karamel:

Fyld:

  • 6 store modne pærer

Dej

  • 375 g smør
  • 250 g sukker
  • 1 dl lys sirup
  • 100 g flormelis
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk. bagepulver

Desuden:

  • Flormelis som drys
  • Cremefraiche til servering

Prøv også: Pæretærte med mandelcreme

Sådan laver du pæretærte med karamel:

Fyld:

  1. Skræl pærerne, del dem i halve, og f jern kernehusene.
  2. Læg pærerne i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.

Dej:

  1. Kom smør, sukker, sirup og flormelis i en foodprocessor, og kør dejen luftig.
  2. Tilsæt æggene 1 ad gangen.
  3. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen.
  4. Fordel dejen over pærerne, og bag tærten i en forvarmet ovn ved 170° i ca. 1½ time.
  5. Lad tærten køle af, og vend den ud af formen. Drys den med flormelis, og servér med cremefraiche.

TIP: Du kan undersøge om der er en pluk-selv have i nærheden, hvor du kan anskaffe dig friske pærer, lige fra træet til din pæretærte. Se mere her!