Se også
Småkager & Cookies
Småkager med pekannødder og chokoladeganache
Gør plads til ny favorit i julekagedåsen! Disse småkager med pekannødder, karamel og chokoladeganache smager så skønt, at de er lige til at blive afhængige af. Prøv opskriften her.
af Cecilia Fahlström
13.11.2021
Foto: Stine Christiansen.
16 personer
Ganache:
- 50 g mørk chokolade 70 %
- 0,3 dl fløde
Dej:
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 æggeblommer
- 1 tsk. vaniljepasta
- 200 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. kanel
Desuden:
- 75 g dulce de leche (eller god karamelsauce)
- 16 pekannødder
Vi har alle vores faste juleopskrifter, som vi bruger år efter år - men nogle gange er det også skønt med lidt fornyelse i kagedåsen og på konfektbordet. Vi er blevet helt vilde med disse lækre, sprøde småkager med blød karamel i midten og chokoladeganache og pekannøder på toppen. En ny evergreen til julebagebogen måske?
Sådan laver du Småkager med pekannødder og chokoladeganache
Ganache:
- Ganache: Hak den mørke chokolade, og hæld den i en skål. Opvarm fløden til 80° i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og ganachen er blank og ensartet uden klumper.
- Beklæd skålen med køkkenfilm – læg den så langt nede i skålen, at den rører ved chokoladeganachen, og stil skålen i køleskabet natten over.
- Dej: Hæld smør, sukker, æggeblommer og vaniljepasta i en skål, og pisk det igennem. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen under omrøring, indtil alt er tilsat. Tilsæt til sidst salt og kanel.
- Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet et par timer. Tænd ovnen på 190°. Tag dejen ud af køleskabet, og tril den til 16 små kugler. Tryk en fordybning i midten af hver kugle – enten med en finger eller med enden af en træske.
- Placér kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er let gyldne. Tag småkagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
- Desuden: Hæld dulce de leche i en sprøjtepose, og sprøjt en lille smule karamel i fordybningen i hver småkage.
- Tag chokoladeganachen ud af køleskabet, og pisk den forsigtigt igennem, indtil den bliver fast. Hæld ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små toppe oven på karamellen.
- Placér 1 pekannød oven på hver småkage, og servér.
Se også
Krydderspecier med creme
Se også