Småkager med pekannødder og chokoladeganache

Småkager med pekannødder og chokoladeganache

Gør plads til ny favorit i julekagedåsen! Disse småkager med pekannødder, karamel og chokoladeganache smager så skønt, at de er lige til at blive afhængige af. Prøv opskriften her.

Tirsdag, 13. november 2018 - 9:58 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen.

Vi har alle vores faste juleopskrifter, som vi bruger år efter år - men nogle gange er det også skønt med lidt fornyelse i kagedåsen og på konfektbordet. Vi er blevet helt vilde med disse lækre, sprøde småkager med blød karamel i midten og chokoladeganache og pekannøder på toppen. En ny evergreen til julebagebogen måske? Prøv opskriften her.

Flere gode julesmåkager: Småkager med hvid chokolade


 

Det skal du bruge til småkager med pekannødder og chokoladeganache:

16 stk.

Ganache:

  • 50 g mørk chokolade 70 %
  • 0,3 dl fløde

Dej:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel

Desuden:

  • 75 g dulce de leche (eller god karamelsauce)
  • 16 pekannødder

Se også: Små, fine pistaciekranse 

Sådan gør du:

Ganache:

  1. Hak den mørke chokolade, og hæld den i en skål. Opvarm fløden til 80° i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør forsigtigt rundt, indtil chokoladen er smeltet, og ganachen er blank og ensartet uden klumper.
  2. Beklæd skålen med køkkenfilm – læg den så langt nede i skålen, at den rører ved chokoladeganachen, og stil skålen i køleskabet natten over.

Dej:

  1. Hæld smør, sukker, æggeblommer og vaniljepasta i en skål, og pisk det igennem. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen under omrøring, indtil alt er tilsat. Tilsæt til sidst salt og kanel.
  2. Pak dejen ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet et par timer. Tænd ovnen på 190°. Tag dejen ud af køleskabet, og tril den til 16 små kugler. Tryk en fordybning i midten af hver kugle – enten med en finger eller med enden af en træske.
  3. Placér kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, indtil de er let gyldne. Tag småkagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Desuden:

  1. Hæld dulce de leche i en sprøjtepose, og sprøjt en lille smule karamel i fordybningen i hver småkage.
  2. Tag chokoladeganachen ud af køleskabet, og pisk den forsigtigt igennem, indtil den bliver fast. Hæld ganachen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt små toppe oven på karamellen.
  3. Placér 1 pekannød oven på hver småkage, og servér.

Måske du også vil kunne lide: Krydderspecier med flødeost-creme

Læs også: