Kager

Squashkage med flødeost-creme

Squashkage minder lidt om gulerodskage. En saftig kage fyldt med friskrevet squash, som gør den virkelig lækker. Og endnu bedre med ostecreme på toppen!
af Beagle Iuel-Brockdorff. 22.03.2010 Foto: Bjørn Jakobsen.
Squashkage med flødeost-creme

En squashkage er den perfekte måde at få brugt havens squash på. De friske squash gør den svampet, delikat og et hit på ethvert kagebord. Du kan også blande lidt nødder i dejen for en grovere konsistens.

0 personer

Ingredienser

  • 200 g råsukker
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 500 g revet squash knuget fri for væde
  • 200 g mel
  • 4 spsk fuldkornsrugmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk kanel

Ostecreme

  • 125 g flødeost
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g blødt smør
  • 2 spsk honning
  • ½ tsk revet limeskal

Pynt

  • Lidt limeskal

Sådan laver du squashkage med flødeost-creme

  1. Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt smeltet smør og squash.
  2. Bland de tørre ingredienser og rør hurtigt i.
  3. Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 175 grader i ca. 1 time, til den er fast.
  4. Afkøl.
  5. Rør flødeost, vanilje, smør, honning og limeskal sammen og smør ud på kagen.
  6. Pynt med limeskal.
  7. Opbevar kagen i køleskabet.