Sunde cookies med nødder og havregryn

De her sprøde cookies er proppet med gode sager som hasselnødder, mørk chokolade, kokosolie og havregryn. Bag hellere rigeligt!

Torsdag, 16. februar 2017 - 12:32 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Christiansen / skovdalnordic.com
Når vintermånederne kalder på rare stunder indendørs, så er de sprøde og søde cookies en favorit til eftermiddags- eller aftenhyggen. Disse cookies tager ingen tid at lave, og så er de endda fyldt med smagslækre ingredienser. 
 
Læs også: Vild med te
 

Det skal du bruge til cookies med hasselnødder og havregryn:

 
10 stk.
  • 180 g hasselnødder
  • 150 g havregryn
  • 1 moden banan
  • 1 æg
  • 3 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning
  • 50 g mørk chokolade, 70 %
  • ½ tsk. bagepulver
     
 

Sådan laver du cookies med hasselnødder og havregryn:

  1. Tænd ovnen på 190°.
  2. Hæld hasselnødder og havregryn i en food¬processor, og blend, indtil det får konsistens som mel.
  3. Tilsæt banan, æg, kokosolie, honning og bagepulver. 
  4. Brug en dejskraber til at skrabe siderne ned, og blend, indtil konsistensen er fin og ensartet. 
  5. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. 
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og brug 2 spiseskeer til at placere 10 klatter cookiedej på bagepladen. 
  7. Tryk dejen let med bagsiden af en ske, og form dine cookies så runde som muligt. 
  8. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, eller indtil de begynder at få en let gylden farve. 
  9. Lad dem køle lidt af, og servér. 

Prøv også: Gulerodsmuffins med cashewfrostning

Skal dine cookies gemmes, skal de køle helt af, før de opbevares i en lufttæt beholder med låg.
 

Læs også: