Konfekt

Rocky Road med nødder

Knæk et stykke af din helt egen hjemmelavede chokoladeplade, og nyd det til en varm kop te i den kolde tid. Rocky Road er også perfekt som en lille, sød værtindegave. Vi giver dig opskriften!
Opskrift og 30.11.2017 foto af Brini Fetz / Sweet Sneak.

Rocky Roads er den perfekte værtindegave. Bryd chokoladen i mindre stykker, og pak den fint ind i små, gennemsigte poser med en sløjfe omkring. I denne her udgave får chokoladen selskab af nødder og tørret frugt, så stykkerne kan nydes med god samvittighed. Men på den anden side: Kan chokolade ikke altid det? Det er i hvert fald én af de ting, vi aldrig må mangle - og da slet ikke i juletiden!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi ville ønske, vi kunne tage æren for den geniale spise, men det kan vi desværre ikke! Det er nemlig de dygtige piger fra Sweet Sneak, der har været så søde at dele opskriften med os. Sweet Sneak brænder for at lave kulinariske oplevelser med alt, hvad det indebærer. For det er ikke kun selve smagen, der har betydning. Det er hele oplevelsen, der bringer folk sammen. Vil du vide mere om dem? Så besøg deres hjemmeside her eller på deres Instagram-profil @sweetsneak_cph!

Vil du have flere lækkerier fra Sweet Sneak? Prøv bagte æbler med marcipan og nødder

Det skal du bruge til Rocky Road med nødder:

  • 200 g mørk chokolade (72 %)
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 50 g pecannødder
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 20 g solsikkefrø

Smag også: Æbleskiver med kærnemælk

Sådan laver du Rocky Roads med nødder:

  1. Tænd ovnen på 160°.
  2. Rist mandlerne i ovnen i ca. 15 min.
  3. Hak imens chokoladen, og smelt den i en skål over vandbadet.
  4. Hak 2/3 af pecannødder, hasselnødder, og abrikoser i store stykker, og bland dem med chokoladen.
  5. Tilføj kardemomme, solsikkefrø og ristede mandler, og bland det hele sammen.
  6. Beklæd en form med bagepapir (fx 12 x 20 cm), og fordel den sidste tredjedel jævnt ovenpå.
  7. Lad blandingen stå i køleskabet i 2 timer, til chokoladen er fast.
  8. Tag chokoladen ud af bageformen, og hak i små stykker eller barer.

Se også: Sådan laver du mosbolde - hjemmelavede kokedamer