Brydemysliboller med tranebær

Disse dejlige boller er sprøde på toppen og superbløde i siderne, når du bryder dem af de andre boller. Spis dem med smør og ost.

Onsdag, 17. januar 2018 - 8:24 - Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Wichmann+Bendtsen Photography.

Disse brydemysliboller er perfekte til morgenmaden eller eftermiddagskaffen. De indeholder bl.a. græsk yoghurt og solsikkekerner, så de mætter også dejligt.

Prøv også: Svampet kærnemælksbrød

Det skal du bruge til dine brydemysliboller:

12 stk.

  • 15 g gær
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 3 dl koldt vand
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 75 g havregryn
  • 25 g tranebær
  • 25 g solsikkekerner
  • 200 g grahamsmel
  • 400-500 g hvedemel
  • 1 spsk. olivenolie

Desuden:

  • 1 æg
  • 4 spsk. havregryn

Prøv også: Brydebrød med cheddar og mozzarella

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren i en stor skål.
  2. Tilsæt salt, honning, vand og yoghurt.
  3. Bland havregryn, tranebær, solsikkekerner og grahamsmel, og rør det i gærblandingen.
  4. Tilsæt hvedemel, og ælt dejen godt igennem i mindst 10 minutter, til den ikke klistrer på fingrene.
  5. Smør en stor skål med olie, og kom dejen i. Lad den hæve i 45 minutter.
  6. Tænd ovnen på 200°.
  7. Ælt dejen godt igennem, og form den til 12 boller.
  8. For et ovnfast fad, der måler 20 x 30 cm, med bagepapir, og læg bollerne så tæt sammen, at de næsten rører hinanden.
  9. Pisk ægget sammen, og pensl bollerne.
  10. Drys med havregryn, og bag bollerne i ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl på en bagerist.

Se også: DIY: Lav bedårende blomsterrammer

Læs også: