Svampede boller med græskar

græskarboller

Nyd de lange efterårsaftener med disse luftige boller med sprøde græskarkerner. Servér dem i tusmørket med en god klat smør!

Torsdag, 22. oktober 2015 - 16:01 - af Kristina Marckmann / Foto: Carina Krüger

Har du græskar i haven, så må du endelig ikke lade nogle gå til spilde! Vi har nemlig det bedste forslag til, hvad du kan bruge dem til, og vi er sikre på, at hele familien vil være enige i vores forslag: nemlig lækre, luftige græskarboller! 

Har du helt styr på bagningen? Undgå de 5 værste bagefejl

Svampede boller med græskar:

12 stk.

Det skal du bruge til græskarboller:

  • 40 g græskarkerner
  • 250 g hokkaidogræskar
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 spsk. salt
  • 75 g speltflager
  • 150 g durummel
  • 375 g hvedemel
  • Æg til pensling


 

Er du i bagehumør? Bag det fineste flettede brød

Sådan laver du græskarboller:

  1. Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let. Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft. Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
  2. Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
  3. Form dejen til 12 boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.

Skal du have gæster? Prøv vores bedste æblekage med kanel

Læs mere om:

Læs også: