Brombærmarmelade - nem opskrift

Brombærmarmelade

Lav din egen brombærmarmelade - det er hurtigt og nemt, og så smager det meget bedre end det færdigkøbte. Du får opskriften her.

Tirsdag d. 6. august 2013 - af Tine Edinger, Foto: Columbus Leth.

Brombær er et af sensommerens smukkeste bær. Deres smag kan variere fra det lidt småsure til det let søde, og de gør sig fantastisk i alt fra marmelader til smukke desserter pyntet med de friske, sortlilla bær. Vi har lavet søde lækkerier af de skønne bær.

Hvad skal din hjemmelavede marmelade ovenpå? Få opskriften på nemme knækbrød her!

Det skal du bruge til din brombærmarmelade:

  • Giver 2 små glas
  • 500 g brombær
  • 400 g sukker
  • 1 spsk citronsaft
  • Evt. atamon

Vild med brombær? Se også disse 9 lækre opskrifter med de gode sensommerbær

Brombærmarmelade - sådan gør du:

  1. Brombærrene hældes i en gryde og varmes langsomt op, til frugtmassen koger. Lad bærrene koge i 5 minutter.
  2. Hæld sukker i, og lad det koge i nogle minutter. Tag gryden af varmen, og rør citronsaft i.
  3. Hæld marmeladen på skoldede syltetøjsglas, evt. skyllet med atamon. Luk med låg med det samme.

Læs mere om:

Læs også: