Bagte kastanjer

Bagte kastanjer er fremragende som forret til middagen.

Lørdag d. 8. august 2009 - af Mette Jantzen. Foto: Jes Buusmann

Kastanjer er modne i oktober. I stedet for at prikke hul i dem, så bag dem i ovnen og spis dem som forret.

Bagte kastanjer - det skal du bruge

• 500-600 g spisekastanjer med skal
• 1 pakke groft salt til fadet
• 150 g blødt smør
• Skal af ½ ubehandlet citron
• 1 tsk. salt

Skær et kryds i toppen af hver kastanje. Kom et lag salt (ca. 1 cm) i et ovnfast fad, og fordel kastanjerne deri med krydset opad. Bag dem ved 200° i 20-30 minutter, afhængigt af deres størrelse. Rør smør sammen med citronskal og salt. Server de varme kastanjer, og giv citronsmør til.

Servietring af tranebær
Træk tranebær på tynd ståltråd, til de kan nå rundt om en sammenrullet serviet. Sno ståltrådsenderne om hinanden for at hæfte ende. Træk servietringen ned over servietten, og læg en lille timiankvist ved. Husk: Brug tranebær, der ikke har været frosne. Så undgår du, at de vådter og smitter af på dine servietter.

Bordkort med æble

SÅDAN LAVER DU DEM

Klip med takkesaks og i fri hånd et aflangt blad af et stykke kraftigt papir.

Skriv gæstens navn på bladet, bind et lille sløjfebånd om æblets stilk, og stik det lille navnekort ned ved stilken.