Ærtepesto med basilikum og salte mandler

Et godt tip er at vende denne ærtepesto med kogte kartofler og servere den som tilbehør. Se i denne video, hvordan du laver ærtepesto.

Mandag d. 2. september 2013 - af Video: Christina Christensen, Niels Kondo

Alverdens smage og dufte mødes i SuperBests sortiment af krydderurter, som naturligvis opbevares korrekt. SuperBest går nemlig ind for kvalitet. Derfor varierer udbuddet i forhold til sæsonerne, så du får det bedste året rundt.

Basilikum skiller sig ud fra mængden af krydderurter. Den er mere sart og tåler ikke kulde og træk. Basilikum skal derfor håndteres skånsomt for at bibeholde sin gode smag. Derfor har SuperBest udviklet et særligt drivhus, som de opbevarer deres basilikum i. På denne måde sikrer de, at du som kunde får en stærk og sund plante med hjem, der har alle smagsnuancerne i behold. En lille ting - med stor betydning for kvalitet og smag.

Prøv denne lækre ærtepesto med basilikum og salte mandler med mange anvendelsesmuligheder.


Ærtepesto med basilikum og salte mandler
Til 4 personer

Du skal bruge:
200 g bælgede ærter (frosne kan bruges)
En håndfuld frisk basilikum
1 fed hvidløg
50 g salte mandler
½ dl olivenolie

Sådan gør du:
Saml alle ingredienserne i en foodprocessor og kør det til en grov pesto.

Serveringsforslag:
Spis pestoen som garniture til et stykke stegt fisk eller kylling eller prøv at vende den med kogte kartofler til en salat.

Vin: Dr. Loosen

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt:
Hurtigt fladbrød på panden
Frikadeller på 3 måder
Høstsild til frokosten
Lakridsis med blommekompot og bagt hvid is
Lær at pochere æg
Lækker svinemørbrad til gæsterne
Nem ærtepesto
Syltede svampe som efterårstilbehør
Rim din egen laks
Kalveculotte som gæstemad