Luksussalat med laks og butternutsquash

Salat med laks og butternutsquash samt brombær og linser

Servér en farverig salat med laks og butternutsquash. Her får den også selskab af skønne brombær og linser. Velbekomme!

Onsdag, 11. oktober 2017 - 9:09 - af Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig
 
Gå ombord i en fyldig, farverig salat! Den passer perfekt til både sensommer og efterår med både brombær og butternutsquash på ingredienslisten.
 
Squashen hedder på dansk moskusgræskar, og er gået hen og blevet en vældig populær græskarsort pga. dens søde og nøddeagtig smag. Servér salaten med din egen hjemmelavede dressing af brombær. Vi viser dig, hvordan du gør.
 
 

Det skal du bruge til din salat med laks og butternutsquash:

6 personer

  • 1 butternutsquash 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber 
  • 200 g grønne linser, gerne fra Puy 
  • 1 bakke babyspinat 
  • 1 radicchiosalat 
  • 300 g varmrøget laks 
  • 1 agurk 
  • 1 rødløg 
  • 125 g brombær 
  • 1 bakke brøndkarse
 
Dressing: 
  • 125 g brombær 
  • ½ citron 
  • 1 spsk. honning  
  • 6 spsk. olivenolie 
  • Salt og peber
 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200°. 
  2. Skyl og halvér butternutsquashen, og skrab kernerne ud. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag den mør i ovnen i 30 minutter. Skrab kødet ud, og skær det i grove stykker. Skyl linserne i rindende vand. Kom dem i en gryde, og dæk med vand. 
  3. Kog dem møre i 12-15 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl dem under koldt vand.
  4. Skyl og tør spinaten. 
  5. Fjern de yderste blade af radicchiosalaten, og skær den i grove stykker.
  6. Fordel babyspinat og radicchiosalat på tallerkener eller et stort fad. Drys linser udover sammen med stykker af bagt butternutsquash.
  7. Bræk laksen i mindre stykker, og læg den oven på salaten. Skyl agurken, og halvér den.
  8. Fjern kernerne, og skær den i skiver. Skær rødløget i tynde både.
  9. Fordel agurk, rødløg og brombær ud over salaten.
  10. Pynt med brøndkarse.
 
Dressing:
  1. Kom brombær i en skål, og mas dem med en gaffel.
  2. Pres saften af den halve citron ud over de maste brombær, og rør det sammen med honning. Rør olien i. Smag til med salt og peber.
  3. Dryp dressingen over salaten, og servér.

Læs også: