Tilbehør

Smagfuld tomatchutney

Denne tomatchutney bestående af saftige tomater skåret igennem af den fine sødme af løg, skaber en skøn symfoni af surt og sødt. Perfekt som tilbehør, eller som smagforstærker til saucer!
af Marie Melchior 31.08.2015 Foto: Jakob Helbig
Tomatchutney
Selvom sommeren er ved at være ovre, kan du sagtens tage køkkenhavens dejlige sommergrøntsager med ind i efteråret og og vinteren. Kom for eksempel sommerens sidste tomater på glas med denne lækre tomatchutney, og gør maden mere interessant i de kolde måneder. Tomatchutney egner sig perfekt som smagsforstærker i saucer eller som erstatning for ketchup eller tomatsauce til pasta!Prøv også denne chutney med pære og chili, hvis du synes tomatchutney lyder lækkert!

Tomatchutney

Det skal du bruge til tomatchutney:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 2 kg tomater
  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2-3 kviste timian
  • 3 soltørrede tomater
  • 175 g brun farin
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. revet muskat
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 3-4 stk. allehånde (køb det her!)
  • 2½ dl hvidvinseddike
  • 2 dl sherryeddike
Sådan laver du tomatchutney:
  1. Skær tomaterne groft. Hak løg og hvidløg. Opvarm olien i en gryde.
  2. Svits løg, hvidløg, timiankviste og soltørrede tomater.
  3. Kom de grofthakkede tomater i gryden. Svits i 6-8 minutter, til tomaterne falder sammen.
  4. Tilsæt brun farin, salt, krydderier og de 2 slags eddike.
  5. Kog det hele ind i 2-3 timer ved svag varme.
  6. Blend tomaterne til en grov puré.
  7. Hæld den på rene flasker eller glas. Luk til, og opbevar dem mørkt og koldt
Læs også: Kom havens høst på glas