Desserter og kager

Kanel- og orangescones

Dejlige scones, der smager skønt med lemoncurd.
af Hanne Gabel, Foto: Hanne Gabel. 16.08.2011

350 g mel
100 g smør
50 g rørsukker
1½ æg
2 tsk bagepulver
¾ dl vand
¾ dl mælk
reven skal af en appelsin
1½ tsk kanel

Blødgør smørret og vej de andre ingredienser af. Rør det hele langsomt sammen med en dejarm på en røremaskine i 4-5 minutter. Køl dejen ned i køleskabet i 1 time. Rul den ud i 3 cm's tykkelse og stik scones ud med en form - evt. et glas.

Pensl dem med en smule sammenpisket æg. Drys med lidt kanelsukker og mandelsplitter og sæt sconesene på en bageplade. Bag dem midt i ovnen ved 190° i 12-15 minutter.

Se også andre kager fra Rikke Gryberg:

Æbletærte med tranebær og hvid chokolade
Krydderkage med limecreme
Rosmarin og citroncookies
Æbleglas