Desserter
Desserter og kager
Tiramisu med citron og mørk chokolade
Tiramisu er efterhånden en klassiker på dessertbordet, og her er den serveret i en ekstra frisk version med citron.
af Susanne Palmqvist / Foto Jakob Helbig
15.03.2016
Den eviggode tiramisu har i denne udgave fået et friskt pift med citron og lidt ekstra knas på toppen i form af lækker mørk chokolade! Prøv denne smagsgode tiramisu, når du får gæster til kaffe.
Smag også: Klassisk tiramisu efter italiensk opskrift
Opskrift på tiramisu med citron
Tid: 20 minutter. Hviletid: 3-4 timer.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Antal personer: 4
Det skal du bruge til tiramisu med citron og mørk chokolade
- 4 spsk. instant kaffepulver
- 1½ dl vand
- 4-6 spsk. marsala (hedvin)
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk. rørsukker
- 1½ pasteuriserede æggehvide
- 1 spsk. rørsukker
- korn af ½ vaniljestang
- 250 g mascarpone
- 1 dl piskefløde
- skal af 1 usprøjtet citron
- 1 pakke ladyfingers
Til servering:
- 50 g mørk chokolade
- skal af ½ usprøjtet citron
Sådan laver du tiramisu med citron
- Opløs kaffepulveret i kogende vand i en skål. Tilsæt marsala, og lad det køle af.
- Pisk æggeblommer og sukker i en anden skål, til æggeblommerne er lyse og luftige. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, tilsæt sukker, og pisk igen.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen. Rør vaniljekorn og mascarpone i de piskede æggeblommer. Vend forsigtigt æggehviderne i blandingen.
- Pisk fløden til let skum, og vend det i æggemassen. Riv citronskallen fint, og vend den sammen med blandingen.
- Dyp undersiden af 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen. Læg dem i et fad, så fadets bund er dækket. Smør etlag creme oven på kagerne, og læg endnu et lag kaffedyppede ladyfingers. Gentag proceduren, indtil creme og ladyfingers er brugt op. Sæt desserten på køl.
- Servering: Hak chokoladen groft, og riv citronskallen fint. Drys tiramisuen med chokolade og citronskal.