Juice & Saft

Sød og cremet rødbedelatte

Rødbeder farver maden noget så smukt. Mangler du inspiration til, hvordan du kan bruge den sunde og velsmagende rodfrugt i madlavningen, så prøv en rødbedelatte!
af 42Raw 16.05.2017

Latte og rødbedejuice i én og samme drik? Lyder det skørt? Faktisk er det slet ikke så tosset. For den sødmefyldte og dybe smag af rødbedejuice passer perfekt til varm, skummet mandelmælk og er et sundt og forfriskende alternativ til den velkendte kaffedrik.

Mere inspiration til mad med rødbeder: Risotto med bagte rødbeder og pinjekerner

Det skal du bruge til rødbedelatte:

  • 10 g ingefær
  • 1 mellemstor rødbede
  • 2 dl mandelmælk

Det kan du spise til: Sunde detox pandekager

Sådan laver du rødbedelatte:

  1. Juice ingefær og rødbede (lav den selv, eller køb den færdig).
  2. Steam mandelmælken. Har du ikke en steamer, kan du blot varme mælken op i en gryde under omrøring med et piskeris. Den bliver dog ikke helt så cremet.
  3. Hæld først juicen, så den steamede mælk op i en kop. Servér drikken varm!

​Læs også: Guide til at dyrke jordbær i krukker

Hvis du vil smage en rødbedelatte, men ikke har mod på at lave den selv, kan du købe den på caféen 42Raw, som ligger flere steder i København. Den plantebaserede drik er én af to drikkevarenyheder på caféens menukort. Her kan du nemlig også smage en gurkemejelatte, som er lavet på samme måde - blot med gurkemeje i stedet for rødbede.