Aftensmad

Sådan får du soufflé til at lykkes

Denne gode klassiker fortjener en genoplivning, så vi har pustet nyt liv i souffléen og giver dig her en trin for trin-guide. Så er der dømt soufflé-succes!
af Inge Skovdal 17.03.2017 Foto: Inge Skovdal.
Souffle trin for trin
6 personer

Souffle med tre slags ost

  • 75 g parmesan
  • 75 g mozzarella
  • 75 g emmentaler
  • 75 g hvedemel
  • 4 dl fløde
  • 50 g smør
  • 1 tsk. groft salt
  • Lidt peber
  • 8 æg, størrelse M
  • 1 stor håndfuld blandede krydderurter og frisk spinat
  • Lidt smør
  • Lidt rasp

Mange opgiver at lave soufflé, fordi de synes det er for svært - men vi har lavet en meget simpel trin for trin-guide, så du nemt kan servere lækre, luftige souffléer.  Husk også at følge vores tips, så er du sikker på soufflé-succes!

Mere inspiration til aftensmaden: Spansk tortilla med løg og kartofler

Tre vigtige tips til soufflé

  1. Husk, at du ikke skal åbne ovndøren undervejs, for så falder dejen sammen.
  2. Det er vigtigt at bruge den rette størrelse æg, så dejen hverken bliver for tung eller for tynd.
  3. Du kan variere souffléer i det uendelige. De smager også godt med skinke eller bacon i, og du kan tilsætte chokolade, hvis du vil spise dem som dessert.

Se trin for trin-guiden herunder!

Trin 1
Tænd ovnen på 175°. Riv de 3 slags ost groft på et rivejern. Kom mel og 3 dl fløde i en meljævner, og ryst det godt sammen. Hæld blandingen i en gryde sammen med smør og resten af fløden. Bring det i kog, og pisk godt, indtil blandingen minder om en vandbakkelsesdej.
Trin 2
Tag gryden af blusset. Rør den revne ost i dejen sammen med salt og peber, og rør, indtil al osten er smeltet.
Trin 3
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i den let afkølede dej 1 ad gangen – pisk lidt mellem hver blomme.
Trin 4
Vask og hak de blandede krydderurter og spinat fint. Kom dem i dejen, og rør rundt.
Trin 5
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Trin 6
Smør 6 ramakiner med smør, og drys med rasp. Fyld dejen 2/3 op, og bag souffléerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne. Servér med det samme, fx til en god salat og et glas kold hvidvin.