Mange opgiver at lave soufflé, fordi de synes det er for svært - men vi har lavet en meget simpel trin for trin-guide, så du nemt kan servere lækre, luftige souffléer. Husk også at følge vores tips, så er du sikker på soufflé-succes!
6 stk
Det skal du bruge til soufflé med tre slags ost:
- 75 g parmesan
- 75 g mozzarella
- 75 g emmentaler
- 75 g hvedemel
- 4 dl fløde
- 50 g smør
- 1 tsk. groft salt
- Lidt peber
- 8 æg, størrelse M
- 1 stor håndfuld blandede krydderurter og frisk spinat
- Lidt smør
- Lidt rasp
Mere inspiration til aftensmaden: Spansk tortilla med løg og kartofler
Tre vigtige tips til soufflé
-
Husk, at du ikke skal åbne ovndøren undervejs, for så falder dejen sammen.
-
Det er vigtigt at bruge den rette størrelse æg, så dejen hverken bliver for tung eller for tynd.
-
Du kan variere souffléer i det uendelige. De smager også godt med skinke eller bacon i, og du kan tilsætte chokolade, hvis du vil spise dem som dessert.
Se trin for trin-guiden i galleriet herunder!
Sådan laver du soufflé trin for trin-guide


Tænd ovnen på 175°. Riv de 3 slags ost groft på et rivejern. Kom mel og 3 dl fløde i en meljævner, og ryst det godt sammen. Hæld blandingen i en gryde sammen med smør og resten af fløden....
Tænd ovnen på 175°. Riv de 3 slags ost groft på et rivejern. Kom mel og 3 dl fløde i en meljævner, og ryst det godt sammen. Hæld blandingen i en gryde sammen med smør og resten af fløden. Bring det i kog, og pisk godt, indtil blandingen minder om en vandbakkelsesdej.


Tag gryden af blusset. Rør den revne ost i dejen sammen med salt og peber, og rør, indtil al osten er smeltet.
Tag gryden af blusset. Rør den revne ost i dejen sammen med salt og peber, og rør, indtil al osten er smeltet.


Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i den let afkølede dej 1 ad gangen – pisk lidt mellem hver blomme.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne i den let afkølede dej 1 ad gangen – pisk lidt mellem hver blomme.


Vask og hak de blandede krydderurter og spinat fint. Kom dem i dejen, og rør rundt.
Vask og hak de blandede krydderurter og spinat fint. Kom dem i dejen, og rør rundt.


Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen.


Smør 6 ramakiner med smør, og drys med rasp. Fyld dejen 2/3 op, og bag souffléerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne. Servér med det samme, fx til en god salat og et glas kold hvidvin.
Smør 6 ramakiner med smør, og drys med rasp. Fyld dejen 2/3 op, og bag souffléerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er gyldne. Servér med det samme, fx til en god salat og et glas kold hvidvin.