Aftensmad

Dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian

En nem og lækker ret til gæsterne - kokken Mathias Holt guider dig i denne video.
af 2.09.2013 Video: Christina Christensen, Niels Kondo

Dansk Kalv er født, opvokset og slagtet i Danmark. Dansk Kalv er fra dyr på mellem 8-12 måneder. Alderen garanterer den lyse farve, fine kødstruktur og en optimal smagsoplevelse. Dansk Kalv er udvalgt efter mørhed og smag.

Når du køber Dansk Kalv kalvekød i SuperBest, kan du være sikker på, at kødet er 100 % dansk. Kødet er specielt udvalgt til din slagter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian.

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Dansk kalveculotte med saltbagte løg og timian
Til 4-6 personer

Du skal bruge:
6 løg
Groft salt
1 kalveculotte 600-800 g
½ dl gastrik
1 dl øl (pilsner)
1 potte frisk timian

Sådan gør du:
Kom de hele løg i ovnen med skal på, dæk dem i salt og bag dem 1 time ved 150 grader. Pil skallen af løgene og pluk løget fra hinanden.

Puds de kraftigste sener af undersiden af culotten og rids fedtet. Brun culotten af på en pande så den får en flot gylden og karamelliseret overflade. Sæt den i et ovnfast fad og steg den 30-40 min. ved 150 grader (afhængig af culottens størrelse), hæld øl og gastrik over mens den steger. Lad stegen trække minimum 10 minutter inden den serveres. Kog stegeskyen ind til det halve.

Serveringsforslag:
Server skiver af culotte med bagte løgblade, drysset med timian og stegesky.

Vinforslag: PERTINACE BAR.D'ALBA

Se flere videoer med lækre opskrifter fra kokken Mathias Holt:
Hurtigt fladbrød på panden
Frikadeller på 3 måder
Høstsild til frokosten
Lakridsis med blommekompot og bagt hvid is
Lær at pochere æg
Lækker svinemørbrad til gæsterne
Nem ærtepesto
Syltede svampe som efterårstilbehør
Rim din egen laks
Kalveculotte som gæstemad