Aftensmad

Deller på menuen: 7 opskrifter på frikadeller

Frikadellen har mange navne og utallige forme og smagsvarianter, som varierer alt efter hvor i verden, man får dem serveret. Vi giver dig 7 smagsfyldte og varierede opskrifter med dellerne i fokus lige her!
af Katharina Schüler 23.03.2015 Foto: Betina Hastoft, Line Falck og Henrik Freek
Deller på menuen

En af de mest danske retter er uden tvivl frikadeller. Selvom vi mener, at frikadellen burde have været kåret som Danmarks nationalret, er det ikke udelukkende en dansk ret, og mange andre lande har de smagsgode godter på menukortet.

Den danske delle

Frikadellen har mange navne og utallige forme og smagsvarianter, som varierer alt efter hvor i verden, man får dem serveret. I Danmark er traditionelle frikadeller lavet af fars bestående af lige dele hakket kalv- og flæsk og spises som regel med kartofler, brun sauce og noget surt i form af fx rødkål eller agurkesalat.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FÅ MERE INSPIRATION TIL HUSET, HAVEN OG MADEN MED ISABELLAS!

De mange varianter

Det er især den mellemøstlige köfte og de svenske kötbullar, som folk kender til, når det kommer til verdens svar på frikadeller. I Grækenland serverer man fx frikadeller lavet på lam tilføjet en håndfuld krydderurter og gerne med tilbehør i form af tzatziki og couscous.

Læs også: Skab sommerhusstemning i hjemmet

På trods af at den klassiske servering af frikadeller med brun sauce og kartofler i dag ses som en dansk stolthed, skal det dog ikke forhindre os i at bringe syv bud på den populære middagsret i form af frikadeller med varieret fyld og tilbehør til enhver smag. Vi har samlet opskrifter med alt lige fra fisk- til lammefrikadeller og giver dig den gode delle i en nyfortolket udgave, som hele familien vil elske!

Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassiske frikadeller. Sprøde og gode, som hele familien kan lide dem. Find opskriften her: Klassiske frikadeller.

Du kan finde de 7 opskrifter på deller i galleriet nedenfor!