En god gryderet til kolde dage
Gryderetten er blevet lavet helt tilbage i oldtiden. Ordet gryderet er en betegnelse for sammenkogte retter. Mange gamle danske retter er blevet tilberedt, men netop denne metode, heriblandt kalvefrikassé, forloren skildpadde og mange flere. Der findes mange internationale gryderetter, som danskerne her taget til sig. Fra Frankrig har vi blandt andet fået Boeuf bourguignon, Coq au vin og lammeragout, fra Ungarn har vi fået Gullash og fra Texas i USA har vi blandt andet fået Chili con carne. Så man kan sige at vi danskere er ret så vilde med konceptet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Smag også: kylling i hvidvin med estragon
På kolde efterårs- eller vinterdage er der ikke noget bedre end at komme hjem til et køkken, der dufter af aromatisk simremad. Den slags gryderet, der kræver gode råvarer og ellers bare passer sig selv, mens du laver det, du har lyst til. Det gode ved gryderetter er nemlig, at de bare skal have tid. De kan både laves med oksekød, svinekød, kylling, lam og helt uden kød, og det betyder ikke så meget, om du mangler en enkelt ingrediens. Hovedsagen er, at den får tid til at simre og frigive alle de dejlige smagsindtryk.
Smag også: 6 bud på en lækker gryderet til vintermånederne
Find din gryderet blandt disse 9 gode simreretter
Bladr igennem billederne i galleriet, og find den gryderet, der passer til indholdet i dit køleskab, dine smagsløg og dit ambitionsniveau.
Prøv også: Oksetyksteg i ovn med svampe og æbler