
Fisketacos med spicy tomatsalsa

Tomatsalsa:
- 300 g cherrytomater
- 1 frisk rød chili
- ½ bundt frisk koriander
- 1 limefrugt
- 1 tsk. sukker
- Salt og peber
Friteret torsk:
- 400 g torskefilet
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. løgpulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. røget paprika
- Salt og peber
- 0,33 cl lagerøl
- Smagsneutral olie til stegning
Tilbehør:
- ¼ frisk rødkål
- 1 mango
- 1 limefrugt
- 4 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. chilisauce
- 8 små majstortillaer
Sådan laver du fisketacos med spicy tomatsalsa:
Tomatsalsa:
-
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Skyl og hak chilien helt fint, kassér evt. kernerne for en mildere smag. Skyl og hak koriander fint (gem evt. lidt til servering). Pres limefrugten.
-
Bland limesaft sammen med tomater, chili, koriander, sukker, salt og peber i en lille skål. Lad tomatsalsaen trække indtil servering.
Friteret torsk:
-
Skær torskefileten i lange, tynde stykker.
-
Rør hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, paprika, salt og peber sammen i en skål. Pisk langsomt øl ind i dejen, til den er jævn og glat.
-
Varm olie op i en stor gryde, til den er ca. 180°.
-
Vend torskestykkerne i dejen, og læg dem forsigtigt ned i olien. Lad dem fritere, til de er gyldne og sprøde. Fritér ikke for mange torskestykker ad gangen, for så mister olien temperaturen.
-
Tag torskestykkerne op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr herefter med salt.
Tilbehør:
-
Skyl og snit rødkål. Skær mangokødet i tern. Skær limefrugten i både.
-
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en lille skål.
-
Fordel torskestykkerne på lune majstortillaer, og top med tomatsalsa, rødkål, mangotern og chilimayonnaise.
-
Servér fisketacos med limebåde og evt. lidt koriander.
