Fisketacos med salsa
Aftensmad

Fisketacos med spicy tomatsalsa

Ditte Ingemann. 29.04.2022
Tag smagsløgene på en tur til Mexico med den klassiske streetfood fish tacos. Anret de små, bløde tacos i henslængt stil med salsa af grofthakket grøn, friteret torsk og spis med de lækre hapsere med fingrene.
4 personer

Tomatsalsa:

  • 300 g cherrytomater
  • 1 frisk rød chili
  • ½ bundt frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber

Friteret torsk:

  • 400 g torskefilet
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • Salt og peber
  • 0,33 cl lagerøl
  • Smagsneutral olie til stegning

Tilbehør:

  • ¼ frisk rødkål
  • 1 mango
  • 1 limefrugt
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. chilisauce
  • 8 små majstortillaer

Sådan laver du fisketacos med spicy tomatsalsa:

Tomatsalsa:

  1. Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Skyl og hak chilien helt fint, kassér evt. kernerne for en mildere smag. Skyl og hak koriander fint (gem evt. lidt til servering). Pres limefrugten.

  2. Bland limesaft sammen med tomater, chili, koriander, sukker, salt og peber i en lille skål. Lad tomatsalsaen trække indtil servering.

Friteret torsk:

  1. Skær torskefileten i lange, tynde stykker.

  2. Rør hvedemel, løgpulver, hvidløgspulver, paprika, salt og peber sammen i en skål. Pisk langsomt øl ind i dejen, til den er jævn og glat.

  3. Varm olie op i en stor gryde, til den er ca. 180°.

  4. Vend torskestykkerne i dejen, og læg dem forsigtigt ned i olien. Lad dem fritere, til de er gyldne og sprøde. Fritér ikke for mange torskestykker ad gangen, for så mister olien temperaturen.

  5. Tag torskestykkerne op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Krydr herefter med salt.

Tilbehør:

  1. Skyl og snit rødkål. Skær mangokødet i tern. Skær limefrugten i både.

  2. Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en lille skål.

  3. Fordel torskestykkerne på lune majstortillaer, og top med tomatsalsa, rødkål, mangotern og chilimayonnaise.

  4. Servér fisketacos med limebåde og evt. lidt koriander.