Se også
Kød og fjerkræ
Grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
Prøv disse lækre grillspyd af oksemørbrad serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia-brød – En rigtig sommerret, der passer perfekt til grillaftener. Få opskriften her!
af Marie Melchior.
20.04.2020
Foto: Betina Hastoft.
6 stk
Grillspyd i marinade
- 700-800 g afpudset oksefilet
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bdt. basilikum
- 1 lille bdt. estragon
- 1 lille bdt. bredbladet persille
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk sherryeddike
- 6 spsk olivenolie
Ovnbagt ratatouille
- 1 aubergine (ca. 300 g)
- 2 courgetter (ca. 600 g)
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 500 g stilktomater
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bdt. timian
- 1 bdt. basilikum
- 4 spsk olivenolie
- Salt og peber
Focaccia-brød
- 25 g gær
- 1 spsk havsalt
- 2 spsk flydende honning
- 6 dl koldt vand
- 250 g fint durummel
- 250 g groft durummel
- 300 g hvedemel
- Olivenolie
- Havsalt
- Rosmarin
Grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia
Sådan laver du grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
- Skær oksefileten i store terninger og sæt dem på spyd.
- Hak hvidløgsfed og krydderurter fint. Rør dijonsennep, eddike og olivenolie i.
- Læg kødspyddene i en plasticpose sammen med marinaden.
- Læg posen på køl, gerne 1 døgn. Vend posen nogle gange så marinaden kommer godt ind i kødet.
- Læg grillspyd på en hed grill i 3-4 min. på hver side.
Sådan laver du ovnbagt ratatouille
- Skær auberginen i store terninger.
- Drys køkkensalt over og lad auberginen stå og trække i en halv time med noget tungt over sig. Herefter skyl og tør auberginestykkerne.
- Skær courgetter og peberfrugter i grove stykker. Læg alle grøn-sagerne i en bradepande.
- Skyl stilktomaterne og læg tomat-klaserne ovenpå.
- Halver hvid-løgene og fordel dem rundt i bradepanden.
- Hak timian og basilikum (gem lidt basilikum til at pynte med) og drys udover sammen med olivenolie, salt og peber.
- Bag det hele ved 175° i 30-40 min. Drys med basilikum lige før servering.
Sådan laver du focaccia-brød
- Smuldr gæren i en stor skål. Drys salt over og tilsæt honning.
- Rør vandet i. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt de to slags durum-mel og rør med en elpisker med dejkroge.
- Tilsæt hvedemel mens der røres. Dejen skal have konsistens som tyggegummi. Rør mindst 6-8 min.
- Drys overfladen med lidt mel og dæk skålen til med et rent viskestykke.
- Lad dejen hæve et køligt sted natten over.
- For en bradepande med bagepapir. Hæld dejen ned i bradepanden og bred den ud. Lav huller i dejen med en spisepind.
- Dryp med olivenolie og drys med havsalt.
- Krydr med rosmarin og drys hele overfladen med groft durummel.
- Bag brødet i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til brødet er gyldent.
- Afkøl brødet på en bagerist. Skær det i lange trekanter.
Vores søstersite, SPIS BEDRE, har en af de mest populære opskrifter på klassisk oksesteg. Find opskriften her: Gammeldags oksesteg.