Sådan laver du grøntsagslasagne med citronricotta:
- Varm ovnen op til 220° og læg bagepapir på tre bageplader.
- Skær stilken af auberginerne, og skær dem i skiver af 5 mm's tykkelse på langs.
- Læg dem på bagepladerne, pensl begge sider med olie og krydr med salt og peber. Bag dem i 20-30 minutter, eller til de er møre og gyldne. Læg dem til side og lad dem køle af.
- Hak basilikumbladene groft. Pres saften og riv skallen fra citronerne.
- Kom alle ingredienserne i en stor skål, krydr med salt og peber, rør det sammen, og stil det til side. Hak spinat og skær svampe i skiver af 6 mm tykkelse.
Mangler du bare desserten?Prøv vaniljeboller med lemoncurd og brændt marengs!
- Fordel 2½ dl tomatsauce i bunden af et ovnfast fad (35 x 25 x 7 cm). Læg et lag lasagneplader ovenpå og derefter et lag af citronricottaen og aubergineskiverne.
- Gentag processen, så der dannes et andet lag og tilsæt halvdelen af svampene og spinaten efter auberginen.
- Slut af med at fordele 5 dl tomatsauce over spinaten.
- Halver cherrytomaterne, og arrangér dem med den skårne side opad ovenpå tomatsaucen. Riv 2/3 af osten, og drys udover lasagnen.
- Bag i 40-45 minutter, eller til pastaen er mør, og overfladen gylden.
- Servér drysset med basilikum og mere revet ost.
Vil du lade flere grønne sager finde vej til middagsbordet?
Gå på opdagelse i Luise Vindahl & David Frenkiels betagende madunivers i deres nyeste kogebog Green Kitchen derhjemme. Der er både de hurtige, lækre ting, der passer til en travl hverdag, og lidt mere avancerede weekendretter, der også kan serveres til festlige lejligheder. Alt sammen sund mad, som mætter og får en til at føle sig fantastisk tilpas. Opskrifterne er lette at bruge: Det er nemt at få overblik over, hvor lang tid det tager at lave maden, og der er masser af ekstra tips undervejs. Basisretter som hjemmelavet tomatsauce, rismelspandekager og nemme linser fungerer som en slags byggeklodser til andre fantastiske hverdagsmåltider. Weekendretterne kræver lidt mere tid, men er alligevel dejligt ukomplicerede; fra blomkålsfish & chips til en mættende festlasagne med citron og ricotta og luftige, bagte doughnuts.
Se også: Cremet kyllingelasagne