Lasagne er en af de mange fantastiske retter, som det italienske køkken har bidraget med. Og selvom den klassiske er god, er det også godt at få lidt variation i retten. Når du blander kødsaucen med blendet ratatouille, får du masser af smag og sunde sager fra grøntsagerne i din lasagne.
Lasagne med ratatouille
4 personer
Det skal du bruge til lasagnen:
Ratatouille:
- ½ dl olivenolie
- 1 lille aubergine
- 1 lille squash
- 2 røde peberfrugter
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- Havsalt og friskkværnet peber
- 4 spsk. oregano
Kødsauce:
- 2 løg
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g magert oksekød
- 4 stilke frisk oregano
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- Ca. 2 dl vand
Bechamelsauce:
- 80 g smør
- 65 g hvedemel
- 1 l sødmælk
- ½ tsk. fintrevet muskatnød
- Havsalt og friskkværnet peber
- Lidt olie
Salat:
- 1 bakke rucolasalat
- 50 g parmesan
- 4 spsk. olivenolie
- Saft af ½ citron
- Havsalt og friskkværnet peber
Desuden:
- 1 pakke friske lasagneplader
- 200 g revet mozzarellaost
Prøv også: Vegetarlasagne med fuldkornsplader
Sådan laver du lasagne med ratatouille
Ratatouille:
- Skyl grøntsagerne, og pil løgene. Skær dem i ensartede, rustikke stykker.
- Varm en gryde op med olie, og sautér grøntsagerne. Krydr godt med salt, peber og oregano.
- Lad retten simre i 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
- Tag gryden af varmen, og blend grøntsagerne til en ensartet masse. Stil det til side.
Kødsauce:
- Pil løgene, og hak dem fint.
- Varm lidt olie op i en gryde, og steg løgene heri. Tilsæt kødet, og steg det, til det er lysebrunt. Krydr med oregano, salt og peber.
- Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og ca. 2 dl vand. Lad kødsaucen stå og simre ved svag varme i 30 minutter.
- Bland kødsauce og ratatouille sammen, og stil det til side.
Bechamelsauce:
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør det sammen til en melbolle.
- Varm mælken op, og tilsæt den til melbollen lidt ad gangen under piskning.
- Tilsæt mere mælk, når blandingen tykner. Krydr med muskatnød.
- Tag gryden af varmen, når saucen er let tyktflydende. Smag saucen til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad på 20 x 20 cm med olie.
- Dæk hele bunden med kødsauce. Fordel dernæst bechamelsauce over, og læg lasagneplader ovenpå. Skær dem evt. lidt til.
- Gentag rækkefølgen, og slut af med revet ost.
- Bag lasagnen i ovnen ved 180° i 35 minutter.
Salat:
- Skyl salaten. Høvl osten i flager.
- Dryp salaten med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
- Servér salaten sammen med lasagnen.