Se også
Aftensmad
Grøntsagstærte med rygeostecreme
En lækker grøntsagstærte holder altid – og du kan selv variere, hvilke grøntsager du vil fylde din tærte med, men her får du en opskrift med radiser, bønner og gulerødder.
af Louisa Lorang.
10.02.2022
Foto: Anders Schønnemann.
Miks nye sprøde grøntsager i denne tærte, og lav en mager creme med rygeost til at komme ovenpå - perfekt kombination til en let aftenmad. Grøntsagstærten smager også lækkert som tilbehør til kød eller fisk, og den kan nydes både kold og lun.
4 personer
Dej
- 85 g koldt smør
- 65 g fint speltmel
- 75 g grahamsspeltmel
- 1 nip salt
- 1 æggeblomme
- 1-2 spsk. koldt vand
- En aflang tærteform
Fyld
- ca. 20 g friske grønne bønner
- 8-10 rensede radiser
- 125 g nye små gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 3 æg
- 170 g fynsk rygeost 10 % (170 g)
- 1 dl mælk
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg
Sådan laver du grøntsagstærte med rygeostecreme
- Hak det kolde smør sammen med de 2 slags speltmel og salt, til du får en grynet masse, der nærmest ligner grov rasp. Saml hurtigt dejen med æggeblommen og koldt vand. Læg den evt. koldt i en ½ time.
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til.
- Nip bønnerne. Rens radiser, gulerødder og forårsløg. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og lad bønner, gulerødder og forårsløg koge i 2-3 minutter. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
- Skær bønnerne i 3 cm lange stykker, og fordel dem i tærten.
- Pisk æg, rygeost og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
- Vend hakket purløg i æggemassen, og hæld den over bønnerne.
- Læg et fint mønster af halve gulerødder, forårsløg og radiser.
- Bag tærten på næstnederste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter.