Gryderet med kål, kartofler, hvide bønner og chorizo

4 personer

• Olivenolie
• 1 selleri, skåret i tern
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 4 kartofler, skåret i mindre tern
• 8 dl vand
• 1 tsk økologisk grøntsagsbouillon
• 1 gulerod,skåret i skiver
• 6 kålblade, fx savoj- eller grønkål, skåret i 1 cm brede strimler • 1 lille glaskål, skåret i tern
• 1 dåse hestebønner (andre bønner kan også bruges)
• 15 tynde skiver tørret chorizo
• Salt og peber

Tilbehør
• 1 groft brød

Fremgangsmåde: Hældt olivenolie i en gryde, og svits selleri, løg og hvidløg i 5-7 minutter. Tilsæt kartoffeltern, vand og bouillon. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er blevet møre. Tilsæt gulerod, kål, bønner og chorizo, og lad det simre 10 minutter længere. Smag til med salt og peber, og server med groft brød til.